stiri

Huawei spune că românii au auzit de inteligența artificială!

Huawei Mate 10 Pro

Românii sunt la curent cu inovațiile în tehnologie, precum Inteligența Artificială (AI), potrivit rezultatelor cercetării de piață comandate de Huawei și derulate în iunie 2018.

Astfel, 88% dintre aceștia au auzit de Inteligența Artificială și, dintre cei care au auzit despre această tehnologie, 88% o asociază cu roboții, 64% cu Hardware/Software, 63% cu automobilele, 60% cu medicina și 51% cu industria militară. Mai mult, jumătate dintre românii care au auzit de Inteligența Artificială intenționează să își achiziționeze un smartphone cu tehnologii AI în următoarele 24 luni.

Când vine vorba despre cele mai căutate atribute de la un telefon cu Inteligență Artificială, pe primul loc se află eficientizarea consumului de energie și o baterie mai rezistentă, pe locul doi memoria telefonului, iar pe următoarele locuri îmbunătățirea experienței de navigare și calitatea fotografiilor.

Huawei Mate 10 Pro

Huawei Mate 10 Pro

Rezultatele cercetării de piață au fost prezentate în cadrul primei dezbateri despre Inteligența Artificială din România, la care au fost prezenți peste 200 experți în domeniu, reprezentanți ai mass-media, precum și consumatori pasionați de tehnologie. Cercetarea de piață a fost realizată pentru Huawei de către compania iSense Solutions, în luna iunie 2018, pe un eșantion reprezentativ pentru publicul comercial, din mediul urban, cu vârste cuprinse între 24 și 45 ani.

Sistemele de inteligență artificială din ziua de astăzi sunt niște automatizări mai complexe. Departamentele de marketing exagerează uneori atunci când descriu posibilitățile AI.

Huawei P20 Pro – Inteligență Artificială la îndemâna tuturor

Huawei P20 Pro integrează un sistem de camere foto avansat, menit să capteze mai multă lumină, mai multe detalii și mai multă frumusețe: noul sistem triplu-camera Leica. Mai mult, modelul Pro al seriei P20 are cel mai mare număr cumulat de pixeli întâlnit pe un smartphone de pe piață la ora actuală, în timp ce modelul P20 integrează un nou sistem dual-camera Leica;

Funcții foto, precum tehnologia Master AI, ce integrează “pricepere” foto profesionistă, bazată pe Inteligență Artificială și Huawei AIS, o tehnologie avansată AI de stabilizare optică;

Experiență de utilizare este datorată performanței de top a procesorului Kirin 970, ce integrează un NPU dedicat, alături de interfeța EMUI 8.1 și sistemul de operare Android 8.1.

To Top

Citește articolul precedent:
Sygic
Sygic încearcă marea cu degetul

Sygic, unul dintre vechii comercianții de sisteme GPS, încearcă să țină pasul cu timpul și cu vremurile într-o lume în...

Închide