stiri

Intel colaborează cu Rockchip pentru a oferi chipuri pentru Android

Telefon Intel Atom

Intel a anunțat că a încheiat un acord strategic cu Rockchip pentru a lansa mai rapid chipuri pentru tablete entry-level cu Android. Potrivit acordului, cele două companii vor oferi o platformă Intel bazată pe chip de tip SoC dedicată segmentului mobil. Platforma quad-core va fi bazată pe un procesor Intel Atom cu tehnologia integrată Intel 3G.

Platforma quad-core 3G denumită SoFIA 3G va fi disponibilă în prima jumătate a anului 2015, având în vedere extinderea gamei de produse Intel SoFIA pentru dispozitivele mobile entry-level cu Android.

Vezi ofertele pentru telefoane mobile.

Gama Intel SoFIA va conține trei produse: versiunea 3G dual-core, care este așteptată pe piață în al patrulea trimestru al anului, versiunea 3G quad-core asteptată în primul semestru al anului 2015 și versiunea LTE, așteptată tot în prima jumătate a anului viitor.

Prețurile pentru platforma quad-core SoFIA 3G vor fi făcute publice în curând și, ca în cazul gamei Intel SoFIA, vor fi competitive. În baza acordului, Intel și Rockchip vor vinde noul produs către producători OEM și ODM, în principal către clienții celor două companii.

Telefon Intel Atom

Telefon cu Intel Atom

To Top

Citește articolul precedent:
LG G3
Noul LG G3 se afișează pe internet fără secrete

LG Electronics a lansat noul smartphone G3, succesorul binecunoscutului model LG G2. Evenimentele de lansare au avut loc simultan în:...

Închide