stiri

Intel speră la procesoare mai eficiente

Telefon Intel Atom

Intel speră fabrice chipseturi mai competitive în anul 2013. Compania intenționează să folosească procesul de fabricație pe 22 nanometri. Intel nu a avut mare succes pe piața telefoanelor mobile, chipseturile sale fiind refuzate de producători, aceștia orientându-se către arhitectura ARM.

Chipseturile Intel Atom pentru telefoane mobile au un consum mai mare raportat la puterea oferită. Nici telefonul Motorola RAZR i cu arhitectură x86 nu a avu prea mare succes, utilizatorii preferând Androidul instalat pe modelele Samsung, LG, HTC, Sony, etc.

Noul procesor Intel, bazat pe tehnologia „TriGate” folosită și la procesoarele desktop, este cu 6 luni în urma planificării inițiale. Procesorul va fi pe piață undeva la jumătatea anului 2013.

Telefoanele și tabletele cu „Intel Inside” sunt tot mai rare iar în cazul în care compania nu vine cu modele performante vor pierde în totalitate această piață. Companiile ce dezvoltă arhitectura ARM mai dau o lovitură celui mai mare producător de procesoare desktop. Chipseturile ARM s-ar putea să se facă simțite și pe calculatoarele portabile.

Telefon Intel Atom

To Top

Citește articolul precedent:
ASUS Padfone 2
ASUS PadFone 2 a primit update-ul la Jelly Bean

ASUS PadFone 2 a primit update-ul la Android 4.1 Jelly Bean. Distribuția pachetelor de upgrade se face prin OTA (over-the...

Închide