stiri

Kaspersky Lab indentifică amenințările pentru Android

Posibilitățile nelimitate ale echipamentelor dotate cu sistemul de operare Android nu au rămas neexploatate de către persoanele rău intenționate. Conform comunicatului de presă publicat recent de Kaspersky Lab, Android ocupă locul 1 și în topul sistemelor de operare vizate de programele periculoase.

În luna august s-a împlinit un an de când Kaspersky Lab a descoperit primul program periculos, care ţintea platforma de operare mobilă Android: SMS Trojan FakePlayer. Fiind un sistem de operare care domină piața, Android atrage după sine și cele mai multe programe malițioase. La momentul actual, ameninţările informatice pentru acest sistem reprezintă 23% din totalul malware-ului creat pentru telefoanele mobile. Excluzând platforma J2ME, în perioada august 2010 – august 2011, 85% din totalul programelor periculoase pentru telefoanele mobile inteligente erau create special pentru Android.

Unul dintre cele mai periculoase programe, troianul Nickspy, a dat fiori luna trecută mai multor posesori de telefoane și tablete Android. Troianul Nickspy s-a făcut remarcat din multitudinea de ameninţări mobile, prin capacitatea de a colecta informaţii despre coordonatele GPS ale poziţiei telefonului, precum şi despre apelurile efectuate de pe terminal. De asemenea, Nickspy poate înregistra conversaţiile pe care proprietarul telefonului le poartă, fişierele audio fiind urcate pe un server controlat de persoana care a răspândit troianul.

To Top

Citește articolul precedent:
Samsung Galaxy S II - prima pornire
Samsung Galaxy S II într-un nou clip publicitar

Samsung Galaxy S II primește un nou clip publicitar în Statele Unite ale Americii. Cel mai performant model corean, în...

Închide