Kaspersky Lab indentifică amenințările pentru Android

| |

Posibilitățile nelimitate ale echipamentelor dotate cu sistemul de operare Android nu au rămas neexploatate de către persoanele rău intenționate. Conform comunicatului de presă publicat recent de Kaspersky Lab, Android ocupă locul 1 și în topul sistemelor de operare vizate de programele periculoase.

În luna august s-a împlinit un an de când Kaspersky Lab a descoperit primul program periculos, care ţintea platforma de operare mobilă Android: SMS Trojan FakePlayer. Fiind un sistem de operare care domină piața, Android atrage după sine și cele mai multe programe malițioase. La momentul actual, ameninţările informatice pentru acest sistem reprezintă 23% din totalul malware-ului creat pentru telefoanele mobile. Excluzând platforma J2ME, în perioada august 2010 – august 2011, 85% din totalul programelor periculoase pentru telefoanele mobile inteligente erau create special pentru Android.

Unul dintre cele mai periculoase programe, troianul Nickspy, a dat fiori luna trecută mai multor posesori de telefoane și tablete Android. Troianul Nickspy s-a făcut remarcat din multitudinea de ameninţări mobile, prin capacitatea de a colecta informaţii despre coordonatele GPS ale poziţiei telefonului, precum şi despre apelurile efectuate de pe terminal. De asemenea, Nickspy poate înregistra conversaţiile pe care proprietarul telefonului le poartă, fişierele audio fiind urcate pe un server controlat de persoana care a răspândit troianul.

Kaspersky Lab indentifică amenințările pentru Android, 10.0 out of 10 based on 2 ratings

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)

Comentează prin Facebook

Raspunde cu un comentariu

Dacă apreciezi informația lecturată, poți să ne urmărești alertele prin Twitter pentru a fi la curent cu noutățile din lumea Android și ne poți susține pagina de Facebook pentru a răspândi mai ușor informațiile utile. Alătură-te celor informați, îți mulțumim!