stiri

Knowledge Graph pentru limba română

Google Sign

Google oferă Knowledge Graph pentru limba română, utilizatorii având posibilitatea să găsească mai ușor informațiile dorite. Knowledge Graph de la Google nu se bazează doar pe surse publice, cum ar fi Freebase, Wikipedia și CIA World Factbook, ci acționează la o scară mult mai mare, vizând o acoperire și profunzime mult mai vaste. În prezent, Knowledge Graph conține peste 570 milioane de elemente (oameni, locuri, lucrari, obiecte, etc.) precum și peste 18 miliarde de date concrete și relații dintre aceste obiecte diverse. În plus, este adaptat în funcție de ce se caută și ce informații există pe internet.

De exemplu, termenul phoenix are în România o semnificație mult mai bogată. Acesta poate indica o formație de muzică foarte cunoscută în România, un oraș din Statele Unite sau o pasăre mitologică. De aceea, Google a creat un model inteligent, un „grafic”, care ințelege entitățile din lumea reala și relațiile dintre ele, explică cei de la Google.

Google a început să implementeze treptat aceasta secțiune pentru utilizatorii vorbitori de română. Funcționalitatea urmează să fie disponibilă și pe smartphone-uri și tablete.

Mai multe despre Knowledge Graph puteți afla dacă urmăriți clipul de mai jos.

Google Knowledge Graph

To Top

Citește articolul precedent:
SMS Parking Romania
Plătește parcarea cu SMS Parking Romania

Orașele mari nu dispun de suficiente locuri de parcare în zonele centrale iar puținele parcări existente sunt cu plată. Șoferii...

Închide