stiri

Kodak acționează în justiție giganții Apple și HTC

HTC Rezound

Probleme financiare ale companiei Kodak nu o impiedică pe aceasta să-și protejeze drepturile de proprietate intelectuală. Kodak a acționat în justiție companiile Apple și HTC pe motivul că ar încălca o serie de patente în domeniul fotografiei digitale.

Kodak a formulat la un tribunal din New York patru plângeri împotriva Apple și cinci împotriva HTC. De regulă, procesele de acest gen durează foarte mult iar dispune între companii sunt stinse prin plata unor licențe. Producătorul de camere foto acuză Apple de faptul că ar fi folosit pentru produsele sale (iPad 2, iPhone 3G, iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4S și iPod touch- generația 4) patru tehnologii Kodak de transmitere a imaginii. Plângerea formulată împotriva HTC include cele patru patente încălcate de Apple plus o tehnologie care obține cadre dintr-un video clip.

Kodak
menționează o mulțime de produse HTC (EVO View 4G, Flyer, Jetstream, Vivid, Amaze 4G, Desire, EVO Design 4G, Hero S, Rezound, Rhyme, Sensation 4G și Wildfire S) fără a se limita la acestea. Ciudat este faptul că deși plângerea se referă exclusiv la partea foto a telefonului, niciun model HTC cu Windows Phone nu este menționat.

Florian Mueller de la FOSS Patents speculează că cei de la Kodak încearcă să atragă atenția asupra patentelor companiei pentru care încearcă să găsească un cumpărător. Un portofoliul complet de patente și tehnologii poate fi o armă eficientă în lupta ce are loc pe piața IT.

Cele patru patente pentru care Apple este acuzat sunt:
U.S. Patent No. 7,210,161 ” transmite în mod automat imaginile de la o cameră la un furnizor de servicii utilizând un fișier de configurare”
U.S. Patent No. 7,742,084 ” fișier de configurare pentru transmiterea automată a imaginii de la o cameră digitală”
U.S. Patent No. 7,453,605 ” captează imaginile de la o cameră digitală pentru a fi transferate la o adresă de email ”
U.S. Patent No. 7,936,391 ” interfață pentru comunicații digitale pentru transmisia selectivă a imaginilor prin rețelele de telefonie sau rețele wireless către un destinatar”

Pe lângă cele patru patente enumerate mai sus, Kodak mai acuză HTC de încălcarea unui al cincilea patent:
U.S. Patent No. 6,292,218 „captarea imaginilor de o cameră foto electronică prevenind mișcarea acesteia”

Cei pasionați de acest domeniu pot accesa descrierea patentelor enumerate pe site-ul oraganizație americane.

HTC Rezound
HTC Rezound (foto) – unul dintre telefoanele incriminate de Kodak.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
To Top

Citește articolul precedent:
Update-ul la Android 4.0 ICS pe Transformer Prime
Update-ul la Android 4.0 ICS pe Transformer Prime e disponibil în România

Începând din această dimineață update-ul la Android 4.0 Ice Cream Sandwich este disponibil și pentru norocoșii posesori de tablete ASUS...

Închide