stiri

Lenovo a cumpărat Motorola Mobility de la Google

Motorola Moto X în mâinile lui Eric Schmid.

Lenovo dă o nouă lovitură și cumpără Motorola Mobility de la Google. Gigantul chinez va plăti 2,91 miliarde de dolari pentru compania producătoare de telefoane inteligente. Vânzarea diviziei de telefoane are loc la scurt timp după achiziția acesteia. În vara anului 2011, Google cumpăra Motorola Mobility plătind 12,5 miliarde dolari.

Ieri seară, Google a vândut compania cu numai 2,91 miliarde de dolari. La prima vedere, Google înregistrează o pierdere uriașă însă adevărata miză a reprezentant-o portofoliul de patente deținut de Motorola. Prin achiziția de brevete, Google și-a pus la adăpost sistemul de operare Android și aplicațiile aferente acestuia.

Înțelegerea din Google și Lenovo prevede achiziția de către chinezi a mărcilor Motorola și a unui număr de 2000 de patente. Lenovo va primi licențe pentru portofoliul de patente ce va rămâne în Mountain View. Motorola are o tradiție de 80 de ani și este firma care a inventat telefonul mobil. Tranzacția trebuie aprobată de autoritățile din Statele Unite ale Americii și China.

Update:
Prețul achiziției este de aproximativ 2.91 miliarde USD (supus unor anumite ajustări), sumă care include 1.41 miliarde USD plătiți la încheierea tranzacției, din care 660 milioane USD în numerar și 750 milioane USD în acțiuni Lenovo. Restul de 1.5 miliarde vor fi achitați în baza unui angajament de plată pe o perioadă de trei ani.

Motorola Moto X în mâinile lui Eric Schmid.

Motorola Moto X în mâinile lui Eric Schmid.

Comunicatul de presă publicat de Google poate fi găsit la adresa: http://investor.google.com/releases/2014/0129.html

To Top

Citește articolul precedent:
GOCLEVER ORION 785
GOCLEVER lansează mini-tableta ORION 785

GOCLEVER lansează ORION 785, o nouă mini-tabletă cu formatul imaginii de 4:3. Dispozitivul are încorporat un ecran LCD IPS de...

Închide