stiri

LG dezvoltă un chipset high-end

LG G3

LG lucrează e ceva vreme la un chipset propriu pentru telefoane, care va aduce compania în aceeași ligă cu Samsung. Construcția noului chipset întâlnește o serie de probleme pe care coreenii trebuie să le rezolve pas cu pas. Cele mai sensibile sunt cele legate de licențele de fabricație și de tehnologiile folosite. Conform publicației dt.co.kr, LG va dezvolta noul chipset pe baza arhitecturii ARM Cortex-A72. Chipsetul va integra un aranjament big.LITTLE cu opt nuclee și noua grafică Mali-T880.

Arhitectura Cortex-A72 pe 64 biți succede arhitecturii Cortex-A57 folosită acum pe telefoanele de top. Noua schemă electronică este cu 3.5x mai rapidă decât generația Cortex-A15 în condițiile în care consumă aceeași cantitate de energie. Pentru a facilita implementarea mai rapidă, ARM a conceput noua arhitectură pentru a fi compatibilă cu procesele de fabricație de la TSMC, pe 16nm cu tranzistori FinFET+.

Chipsetul LG ar putea fi implementat pe telefoanele high-end ce vor apărea în 2016.

LG G3

LG G3

To Top

Citește articolul precedent:
Samsung Exynos 7 Octa
Samsung anunță chipsetul Exynos 7 Octa bazat pe fotolitografia de 14nm

Dacă vrem să vedem cum vor arăta telefoanele Samsung ce vor fi lansate în anii următori trebuie să urmărim chipseturile...

Închide