Qualcomm ar putea alege Samsung pentru producția chipsetului Snapdragon 820

| |

Samsung și-a extins permanent activitățile de producție, diviziile sale ce fabrică cipuri ajugând să stăpânească tehnologii tot mai rafinate. Samsung fabrică chipseturile Exynos folosind tehnologii de fotolitografiere pe 14nm iar acest lucru a atras atenția unor mari rivali din industrie. Fiind vorba de profit, rivalitățile sunt date rapid la o parte și se deschid posibilitățile de colaborare.

Qualcomm ar putea alege Samsung și tehnologia de producție pe 14 nanometri pentru fabricare noului chipset Snapdragon 820. Actualul chipset Snapdragon 810, pe care îl regăsim pe unele telefoane high-end, este fabricat de TSMC cu ajutorul unui proces pe 20nm și înregistrează unele probleme de fiabilitate.

Qualcomm Snapdragon 820 pe 64 biți va suporta instrucțiuni ARMv8 și va profita de avantajele noului proces de producție. Samsung și Qualcomm nu au confirmat această colaborare însă Apple va fabrica chipsetul A9 cu ajutorul coreenilor.

Fabricile Samsung din Giheung, Korea

Fabricile Samsung din Giheung, Korea

Qualcomm ar putea alege Samsung pentru producția chipsetului Snapdragon 820, 10.0 out of 10 based on 2 ratings

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)

Comentează prin Facebook

Raspunde cu un comentariu

Dacă apreciezi informația lecturată, poți să ne urmărești alertele prin Twitter pentru a fi la curent cu noutățile din lumea Android și ne poți susține pagina de Facebook pentru a răspândi mai ușor informațiile utile. Alătură-te celor informați, îți mulțumim!