stiri

Qualcomm Snapdragon 695 aduce internetul 5G pe telefoanele ieftine

Qualcomm Snapdragon 695

Telefoanele ieftine vor fi în curând și mai accesibile. Qualcomm a introdus trei noi platforme mobile 5G, dedicate telefoanelor low-cost. Vedeta acestei serii este Snapdragon 695. Chipsetul este fabricat cu ajutorul tehnologie pe 6 nanometri, oferă conexiuni 5G și o grafică cu 30% mai rapidă comparativ cu generația precedentă.

Snapdragon 480 Plus și 778G Plus sunt iterații ale modelelor 480 și 778G care oferă plusuri de performanța prin frecvențele crescute ale procesoruli și nucleului grafic.

Există, de asemenea, un singur chipset LTE, Snapdragon 680, care împarte procesul de fabricație pe 6 nanometri cu Snapdragon 695, fără să includă și costurile suplimentare ale modului 5G. Acesta este destinat piețelor în care serviciul 5G este fie limitat, fie prea scump. Toate cele patru chipseturi urmează să fie livrate înainte de sfârșitul anului 2021. Honor, Motorola, Nokia (adică HMD Global), Oppo, Vivo și Xiaomi vor folosi unul sau mai multe chipseturi din noua serie.

Qualcomm lansează în continuare numeroase chipseturi ieftine pentru telefoane, fabricate pe tehnologii ceva mai vechi, pentru a concura puternic MediaTek, companie care s-a poziționat foarte bine în gama low-cost. Prețul și disponibilitatea sunt lucruri care contează pentru marii producători de telefoane, ce mizează în continuare pe cantitățile uriașe vândute în Asia.

To Top

Citește articolul precedent:
Android 11
Utilizatorii Windows 11 beta pot începe testarea aplicațiilor Android

Utilizatorii sistemului de operare Windows 11 au în sfârșit șansa de a încerca aplicațiile Android. Microsoft a lansat o versiune...

Închide