stiri

Xiaomi ar putea fi prima companie care lansează un telefon cu Snapdragon 898

Snapdragon 898 leak

Qualcomm pregătește lansarea unui nou chipset de vârf destinat telefoanelor scumpe și performante. Primul telefon inteligent care va oferi noua platformă mobilă va deveni un model de referință în istoria respectivei companii, iar momentul va fi intens exploatat în campaniile de marketing. De regulă, Samsung era compania care profita din plin de aceste lansări, telefoanele din gama S devenind sinonime cu performanța.

O imagine scursă pe internet ne oferă primele indicii ce privesc noul chipset. După cum puteți vedea în imaginea de mai sus, captura de ecran din aplicația Device Info HW ne arată o configurație tri-cluster cu un nucleu principal Cortex-X2 tactat la 3 GHz, trei nuclee bazate pe Cortex-A710 care rulează la 2,5 GHz și patru nuclee Cortex-A510 de înaltă eficiență, tactate la 1,79. GHz.

Snapdragon 898 poate veni cu un accelerator grafic Adreno 730, ce ar putea să aducă îmbunătățiri semnificative comparativ cu Adreno 660 din Snapdragon 888 și 888+. Zvonurile sugerează, de asemenea, că chipsetul va avea un nou modem X65 5G și va fi construit pe un proces de producție pe 4 nm.

Potrivit informațiilor actuale, Xiaomi 12 va fi primul telefon care va fi bazat pe chipset-ul Snapdragon 898. De asemenea, se spune că Motorola plănuiește să anunțe un telefon cu Snapdragon 898 înainte de sfârșitul acestui an.

To Top

Citește articolul precedent:
ROG Phone 5s Pro
ROG Phone 5, cel mai puternic telefon de gaming, a fost lansat în România

Republic of Gamers (ROG) a anunțat noile telefoane de gaming ROG Phone 5s și ROG Phone 5s Pro. Noua serie...

Închide