stiri

Malware-ul de Android „HummingBad”, a atacat milioane de telefoane

Android rosu China

„HummingBad”, un nou tip malware de Android, a infectat, potrivit rapoartelor mass-media, milioane de telefoane și tablete la nivel mondial, în ultimele săptămâni. Malware-ul în cauză este extrem de profitabil pentru producătorii săi – în fiecare lună ei acumulează aproape 300.000 de euro.

Creatorii aceastui malware lucrează pentru o companie de publicitate numită „Yingmob”, din China, spun cercetătorii companiei de securitate Checkpoint. În trecut, compania a câștigat o oarecare notorietate datorită traficului datorat programului malware iOS numit „YiSpecter”.

Utilizatorii care au instalată o soluție avansată de securitate pe dispozitivul mobil sunt protejaţi: malware-ul HummingBad este detectat ca „Android.Trojan.Iop.Y” sau ca „Android.Trojan.Agent.A”.

În cazul HummingBad, un dispozitiv infectat este rootat în mod automat de o aplicație malware, astfel încât malware-ul îşi securizează permisiunile sistemului de securitate, dezactivând complet framework-ul de securitate al sistemului Android.

Pentru ca un dispozitiv infectat să poată fi utilizabil din nou, este necesar a se efectua o resetare la setările din fabrică, care va șterge, însă, toate datele care nu au fost salvate printr-o operaţiune de back-up.

Android rosu China

To Top

Citește articolul precedent:
ARM Cortex A57
Compania ARM a fost cumpărată de Softbank Group cu 32 miliarde de dolari

ARM, cel mai mare proiectant de microprocesoare pentru dispozitive mobile, a fost cumpărat de grupul japonez Softbank Group cu suma...

Închide