stiri

Master Key dă bătăi de cap posesorilor de Android

Primele soluții gratuite pentru rezolvarea vulnerabilității recent descoperite în sistemul de operare Android au început să fie puse la dispoziția publicului. Se estimează că 99% dintre dispozitive sunt afectate de aceasta vulnerabilitate, pe care infractorii o pot folosi pentru a sustrage datele cu caracter personal folosind exploit-ul Master Key.

O echipă de la Bluebox Security a descoperit recent această vulnerabilitate în sistemul de securitate al Android. Exploit-ului Master Key permite unui hacker să modifice codul apk-ului fără a trece de semnătura criptografică a aplicației. Atacatorul distribuie o aplicație onestă prin Google Play iar mai apoi oferă un update, adăugând cod malițios aplicației deja instalate pe telefon dintr-o sursă verificată. Vulnerabilitatea este destul de veche, fiind prezentă pe Android 1.6 Donut, iar estimările G Data spun că majoritatea dispozitivelor cu Android, existente pe piață, ar putea fi atacate prin această metodă.

Google a promis rezolvarea rapidă a problemei printr-un update al sistemelor de operare însă distribuția actualizarilor va fi de lungă durată, odată ce implică și acceptul companiei ce a produs dispozitivul.

G Data oferă utilizatorilor soluției G Data MobileSecurity 2 un hotfix, distribuit printr-un update de program gratuit, pentru eliminarea vulnerabilității periculoase. Pentru ceilalți utilizatori de Android, compania oferă posibilitatea de descărcare a unei versiuni gratuite a soluției, valabilă 30 de zile.

Android _rosu

To Top

Citește articolul precedent:
Motorola Moto X în mâinile lui Eric Schmid.
Motorola Moto X e tot mai aproape de lansare

Noul telefon Motorola Moto X a încins spiritele în Statele Unite ale Americii. Motorola este o companie americană, cumpărată de...

Închide