stiri

MIT a prezentat un display transparent

MIT display

Massachusetts Institute of Technology (MIT), cea mai performantă universitate tehnică din lume, a prezentat un ecran transparent. Ecranul poate fi implementat în diverse aplicații cum ar fi parbrizul automobilelor sau al avioanelor pentru a afișa mai ușor informații. Ochelarii pot deveni un display care informează permanent utilizatorul iar scenariile din filmele SF pot deveni realitate.

Noua tehnologie are un unghi larg de vizualizare și un cost scăzut de producție. Sistemul este descris în ediția din această săptămână a publicației Nature Communications, unde profesorii Marin Soljačić și John Joannopoulos, însoțiți de studentul Chia Wei Hsu și alți patru colegi, oferă informații despre noua tehnologie.

MIT display

MIT display

Echipa a folosit nanoparticule de argint pentru a produce culoarea albastru. Cercetătorii spun că este posibilă reproducerea celor trei culori ce stau la baza ecranelor actuale (roșu, verde, albastru) pentru a construi un ecran complet funcțional.

Display transparent de la MIT

To Top

Citește articolul precedent:
Meizu MX
Meizu pregătește o nouă serie de telefoane cu ecrane mari

Meizu pregătește trei telefoane noi dotate cu ecrane de mari dimensiuni. Chinezii profită de avantajele oferite de o piață imensă,...

Închide