accesorii mobile

#MWC2012: Duracell Powermat WiCC pentru telefoane

Duracell Powermat WiCC


Duracell Powermat ne oferă de câțiva ani posibilitatea de a ne încărca telefoanele fără cabluri și mufe, însă această tehnologie a fost întotdeauna destul de costisitoare. Noul standard lansat de IEEE Power Matters Alliance este WiCC (adică Wireless Charging Card sau cartelă de încărcare fără fire) poate schimba acest lucru.

Dispozitivul este incredibil de subțire, dar include toate circuitele unui Powermat și, în plus, o antenă NFC.

Duracell Powermat WiCC

Succesul lui Powermat WiCC se bazează pe cooperarea producătorilor de telefoane care ar trebui să includă acest mic card deasupra bateriei. O aplicație a telefonului va monitoriza încărcarea bateriei. Reprezentanții Powermat spun că atât atașarea micilor dispozitive cât și producerea lor va costa foarte puțin.

Daniel Schreiber, președinte al Powermat declară că „vom face pentru încărcarea wireless ceea ce cardul de memoria a făcut pentru stocarea de date în telefoanele mobile”.

Engadget.com au avut ocazia de a vedea un Powermat WiCC în acțiune le Mobile World Congress, într-un Samsung Galaxy S2. Ei se declară entuziasmați despre aceasță invenție și consideră că are un mare potențial.

To Top

Citește articolul precedent:
Asus Padfone preview

Unul dintre cele mai interesante concepte ale ultimilor ani a fost prezentat în prima zi a expoziției Mobile World Congress...

Închide