stiri

Noul Exynos 5 Octa 5420 dublează puterea grafică a mobilelor

Samsung Exynos

Samsung a prezentat un nou chipset pentru dispozitivele mobile, cu performanțe grafice de top, ce încorporează șase nuclee grafice ARM Mali-T628.

Chipsetul este optimizat pentru prelucrarea rapidă a algoritmilor grafici și suportă OpenGL ES 3.0 și Full Profile Open CL 1.1. Pe lângă nuclee grafice Mali-T628, Samsung a așezat patru nuclee de procesare ARM Cortex-A15 la 1.8GHz și patru nuclee low-power Cortex-A7 la 1.3GHz într-o implementare de tip big.LITTLE. Samsung a optimizat mai multe procese printre care și compresia imaginilor în interiorul chipsetului astfel încât imaginile să fie afișate mai rapid din memorie pe ecran.

Rezultatele oferite de chipset sunt spectaculoase. Exynos 5 Octa 5420 poate afișa imagini de înaltă rezoluție precum WQXGA (2500×1600) fără a solicita prea mult resursele energetice oferite de acumulator. Practic utilizatorul poate folosi o tabletă în browsing, pentru mai multe ore, la rezoluție 2500×1600 fără a renunța la autonomia ridicată. Chipsetul mai implementează o serie de motoare hardware pentru codecuri Full HD 60fps.

Noua familie Exynos 5 Octa este distribuită către implementatori sub formă de mostre, urmând ca producția de masă să înceapă în luna august.

Samsung Exynos

To Top

Citește articolul precedent:
ASUS Google Nexus 7 2
Noua tabletă Nexus 7 se dezvăluie puțin câte puțin

Noua tabletă Nexus 7 este pregătită pentru a lua cu asalt magazinele. Tableta este fabricată tot de ASUS însă beneficiază...

Închide