stiri

O aplicație malițioasă s-a strecurat în Android Market

malware

Android Market este o sursă sigură de aplicații codul fiind verificat de Google pentru a nu conține malware. De regulă, programele malițioase sunt distribuite de site-uri mai puțin cunoscute ce promit facilități de tot felul, majoritatea imposibil de îndeplinit. De acestă dată, aplicațiile care au atras în capcană utilizatorii celui mai răspândit sistem de operare au fost postate direct pe Android Market.

RuFraud viza utilizatori din: Rusia, Azerbaijan, Armenia, Georgia, Republica Cehă, Polonia, Kazahstan, Belarus, Letonia, Kirghistan, Tajikistan, Ucraina, Estonia, Marea Britanie, Italia, Israel, Franța și Germania.

RuFraud nu conținea cod malițios, motiv pentru care nu a fost depistată de roboții de scanare de la Google, însă trimitea către un anumit link ce promitea jocuri și utilitare în mod gratuit. Odată instalată în telefon, RuFraud trimitea SMS-uri cu suprataxă. În Android Market au fost încărcate 13 aplicații de acest fel ce au fost descărcate de aproximativ 14.000 de utilizatori.
malware

To Top

Citește articolul precedent:
Android Market în statistici pe înțelesul tuturor

Recordul sărbătorit recent de Google, prin care se anunța cifra de 10 miliarde de aplicații descărcate din Android Market, este...

Închide