stiri

O noua versiune Opera Mini pentru Android

O nouă versiune a browserului Opera Mini pentru sistemul de operare Android își va face debutul la Mobile World Congress (MWC). Dezvoltatorii browserului mai au în plan variante pentru iPhone, J2ME, Blackberry şi Symbian astfel încât să acopere fiecare latură a pieței mobile. Tot cu ocazia MWC va fi prezentată și o nouă versiune pentru iPad.
Browserul Opera a fost mai bine primit pe segmentul telefoanelor mobile, versiunile pentru desktop fiind concurate puternic de Mozila Firefox, Internet Explorer și Google Chrome.

Raportul State of the Mobile Web, publicat de norvegieni în luna ianuarie acestui an prezintă ţările care utilizează cel mai mult browserul Opera Mini. În prezent sunt 105 milioane de utilizatori ai software-ului Opera pe diverse platforme. Topul este ocupat în ordinea cotei de piață de: Rusia, Ucraina, India, Indonezia, China, Africa de Sud, Nigeria, Vietnam, Brazilia şi Statele Unite ale Americii. În Statele Unite ale Americii, Opera Mini și-a câștigat o cotă de piață importantă prin implementarea acestuia pe terminalele Blackberry iar în Europa creșterea a fost datorată companiei Nokia.

Mai multe date despre acest subiect puteți găsi pe site-ul oficial al companiei.

În România situația se prezintă în felul următor (datele sunt valabile pentru luna septembrie a anului 2010, acesta fiind ultimul raport pentru Uniunea Europeană publicat de norvegieni).

Top 10 site-uri care sunt accesate prin browserul Opera Mini (vizitatori unici) de utilizatorii români.

1. google.com
2. yahoo.com
3. youtube.com
4. facebook.com
5. hi5.com
6. cucurigu.mobi
7. getjar.com
8. prosport.ro
9. wikipedia.org
10. my.opera.com

Topul telefoanelor deținute de români prin care este accesat browserul Opera Mini.

1. Nokia 2700c
2. Nokia 5130 XpressMusic
3. Apple iPhone
4. Nokia 2330c
5. Nokia 2730c
6. Nokia 6300
7. Nokia E51
8. Nokia E63
9. Sony Ericsson K800i
10. Nokia 7100s

To Top

Citește articolul precedent:
Android 2.3.3 cu functii NFC

Google a anunțat, prin intermediul blogului android-developers.blogspot.com un nou update pentru sistemul de operare Android 2.3 Gingerbread ce oferă funcții...

Închide