stiri

OPPO mizează pe telefoanele Android cu un miliard de culori

OPPO Find X2

OPPO continuă să mizeze pe ecranele de bună calitate mergând pe premisa că un panou bun este principalul element de interacțiune cu utilizatorul. Ecranele OPPO au rezoluție mare și o acuratețe bună a culorilor, iar acest lucru poate doar să bucure utilizatorul de telefoane Android.

Noile panouri se regăsesc în special în cazul seriei Find X, care, încă de la primul model, a depășit limitele din momentul respectiv ale industriei, iar, odată cu noul Find X3, va revoluționa industria prin lansarea spectrului de 1 miliard de culori.

OPPO Find X2 și OPPO Find X3

OPPO Find X2 a fost primul smartphone care a oferit simultan, o rezoluție QHD+ și o rată de împrospătare de 120Hz cu o acuratețe extraordinară a culorii. Astăzi, după aproape un an, acest ecran încă mai stă la baza seriei Find X3. Ecranul curbat, de 6.7 inci, este bine proporționa și oferă o experiență similară cu a altor telefoane concurente mult mai scumpe. Camera frontală subțire este plasată discret în ecranul delimitat de marginile subțiri.

OPPO Find X2 a devenit un reper și datorită ratei de împrospătare de 120Hz, într-un moment în care majoritatea terminalelor suportau doar 60Hz și 90 Hz. Rezultatele vizibile au fost jocuri mai rapide, o navigare mai cursivă a rețelelor de socializare și o interfață care oferă impresia unei extensii a propriilor degete.

Desigur, conținutul trebuie să fie redat la o claritate înaltă, iar rezoluția de 1440 x 3168 oferă o imagine extrem de precisă printr-o densitate a pixelilor de 531 PPI. Având o compatibilitate de 100% a gamei de culori extinse DCI-P3, Find X2 redă și cele mai fine degradeuri.

Acest model este printre primele din industrie care dipune de un ecran de 10 biți sau de 1 miliard de culori, ceea ce reprezintă și o inginerie de hardware și software de referință.

1 miliard de culori

Prin ecranul și tehnologiile de fotografie de top disponibile pe modelul Find X2, OPPO a creat un precedent pentru ceva incredibil. Dezvoltarea primului sistem de gestionare al culorilor de 10 biți Full-path, prezentat în cadrul conferinței OPPO INNO DAY 2020, reprezintă viitorul în ceea ce privește excelența imagistică și experimentarea unui spectru de 1 miliard de culori.

Sistemul de culori de 10 biți Full-path este primul sistem al unui smartphone Android care poate reprezenta o gamă de nuanțe extinsă DCI-P3 pe tot parcursul procesului de la inregistrare, stocare și redare al imaginii. Acest lucru este posibil datorită îmbunătățirii microprocesorului responsabil de reproducerea culorilor și îmbunătățirea algoritmilor de imagistică.

Comparativ cu adâncimea de 8 biți, culorile de 10 biți reduc elementele vizuale artificial generate de diferențele de culoare și accentuează tonurile, îmbunătățind vizibil calitatea imaginilor atât la creare cât și la redare.

To Top

Citește articolul precedent:
Tabletele Prestigio SmartKid
Pandemia readuce Prestigio pe piața de tablete cu modele ieftine pentru școala online

Prestigio a revenit pe piața de tablete, axându-se pe modelele dedicate copiilor, în contextul cursurilor online. Încă sunt mulți elevi...

Închide