stiri

Oracle acuză Google

Succesul sistemului de operare Android atrage o serie de procese. Oracle declară despre Google că obține venituri în valoare de 10 milioane de dolari pe zi din reclamele furnizate cu ajutorul acestui sistem de operare. Calculele sunt aproximative și iau în calcul numărul dispozitivelor cu Android activate zilnic.

Andy Rubin declara recent că sunt activate zilnic circa 700.000 de echipamente cu Android. La un venit de 14 dolari obținut de la fiecare echipament se ajunge ușor la cifra de 10 milioane de dolari. Android este construit pe baza unei versiuni de Linux dar folosește și API-uri JAVA, licențiate, portejate de patente Oracle.

Google a lansat de curând sistemul de operare Android 4.0 Ice Cream Sandwich, cel mai performant mediu pentru tablete și telefoane mobile. Prin acesta Google va zdrobi concurența incapabilă să reacționeze la capacitatea companiei de a finanța și dezvolta mediul software.

Disputa dintre Oracle și Google este tranșată de justiția americană însă drumul până la un verdict final este lung.

To Top

Citește articolul precedent:
Roadmap Sony Ericsson

Sony Ericsson are planuri mărețe pentru anul 2012, compania axându-se pe telefoanele echipate cu sistemul de operare Android. Dacă noul...

Închide