aplicatii

Orange lansează propriul magazin de aplicații mobile

Față de alte magazine de aplicații, Orange App Shop va avea din start controlul metodei de plată. Este disponibil exclusiv clienților Orange, iar aceștia vor achita simplu, direct pe factura lunară de servicii sau din creditul de PrePay. Când vine vorba de aplicațiile gratuite, abonații vor avea alt avantaj: traficul de date (navigare + descărcare) nu va fi tarifat.

Între 22 decembrie – 31 ianuarie clienţii care îşi instalează Orange App Shop primesc cadou 5 aplicaţii din diferite domenii. Magazinul oferă acces rapid la aplicaţii, jocuri, tonuri de apel şi wallpaper-e. În prezent sunt suportate 10 modele de telefoane cu sistem de operare Android, Java sau Symbian. Posesorii de Samsung Galaxy-S, LG GT540, HTC Desire sau Sony Ericsson X10-mini vor putea încerca Orange App Shop până la sfârșitul lunii. E interesant de văzut cât de susținută va fi munca de actualizare a portofoliului de aplicații.

Julien Ducarroz, Chief Commercial Officer B2C Orange Romania “Vrem să ne poziţionăm ca un jucător important în domeniul aplicaţiilor, un domeniu ce estimăm că va deveni rapid mass market. Nu ne propunem să intrăm în concurenţă cu celelalte magazine de acest gen, ci să optimizăm accesul la aplicaţii: disponibilitate pentru majoritatea tipurilor de smartphone-uri, modalităţi de plată simple şi conţinut relevant”, a declarat Julien Ducarroz, Chief Commercial Officer, Orange România.

Dezvoltatorii vor fi interesați de noua piață de desfacere, iar Orange ar putea obține o serie de exclusivități ulterior.

Strategia de dezvoltare la nivelul grupului Orange France Telecom prevede lansarea programului Orange Partner Connect. Producătorii de aplicații pentru mobile îşi pot înscrie aplicaţiile în Orange App Shop şi le pot comercializa pentru toţi clienţii grupului.

Interfața App Shop este în limba română și dispune de 5 tab-uri care listează: titlurile recente, un clasament de popularitate, categoriile disponibile, aplicațiile favorite și bineînțeles, formularul de căutare. Pagina de produs conține câteva imagini capturate din fiecare aplicație în cauză.

Prețul minim pentru o aplicație contra cost ar părea să fie 0,99 Euro. Nu am aflat încă modalitatea de evaluare, dar fiecare titlul este însoțit de un ratingul vizualizat prin cele 5 steluțe.

Cum se instalează App Shop?

Telefonul trebuie să fie configurat cu noile setari Orange de internet. Se accesează Portalul Orange, secțiunea App Shop, la adresa m.orange.ro/appshop/ și se descarca gratuit App Shop. După instalarea pe mobil, App Shop poate fi deschis imediat fară a fi nevoie de înregistrare.

To Top

Citește articolul precedent:
Tango permite efectuarea de apeluri video pe Android

Posesorii telefoanelor Nexus S cu Android 2.3 Gingerbread pot efectua acum apeluri video prin internet grație platformei Tango. Trecând peste...

Închide