aplicatii

QFile te conectează la QNAP Turbo NAS

Qfile

Biblioteca multimedia de acasă este locul unde cei mai mulți dintre noi păstrăm cele mai frumoase momente din viață sub forma unor lungi șiruri binare. Filmele, fotografiile, muzica și cărțile favorite sunt stocate pe hard disk-uri alături de jocuri și de un sistem de operare ce afișează frecvent un ecran albastru.

Unitățile de stocare QNAP sunt specializate în stocarea și administrarea datelor astfel încât toate datele personale să fie în deplină siguranță. Desigur există și varianta cloud însă filmele și fotografiile personale sunt stocate în centre de date unde lucrează specialiști inteligenți, dar și curioși.

Serverul de stocare QNAP beneficiază de o interfață complexă de administrare ce poate fi accesată de la distanță cu ajutorul telefonului mobil. Hard disk-urile interne din unitățile QNAP Turbo NAS (Network Attached Storage ) pot fi montate în configurații RAID pentru viteză ridicată sau pentru siguranță maximă.

Administrarea datelor se face printr-o interfață intuitivă accesibilă prin browserul web sau direct de pe telefon dacă instalați aplicațiile QNAP. Noi am ales pentru astăzi QFile, o aplicație ce măsoară numai 3.2MB dar care oferă tot ce este necesar pentru a administrarea fișierelor.

Pentru a instala aplicația QFile aveți nevoie de un dispozitiv cu Android (merge și pe iOS) care rulează Android 2.3 Gingerbread sau o versiune mai nouă. Unitatea QNAP NAS trebuie să ruleze o versiune de firmware mai nouă de V3.8.0 (sau V3.8.0). În cazul în care aveți un firmware mai vechi încercați să faceți un update dacă acesta e disponibil.

Prin QFile puteți accesa dispozitivul Turbo NAS de oriunde și oricând. Utilizatorul poate partaja fișierele și poate crea link-uri de download pe care să le trimită prin email sau SMS către prieteni. Fișierele stocate pe Turbo NAS pot fi mutate, copiate, redenumite sau șterse prin intermediul dispozitivului mobil fără a mai apela la un calculator. Cei care doresc să poată accesa anumite fișiere chiar și atunci când nu au disponibilă o conexiune la internet pot descărca datele de pe Turbo NAS pe telefon sau tabletă.

Aceste nu sunt singurele funcții ale aplicației. Upload-ul datelor pe Turbo NAS se poate face din orice sursă de stocare accesibilă telefonului. Puteți face fotografii cu camera foto iar stocarea acestora să se facă direct pe unitatea Turbo NAS de acasă.

Unitățile de stocare oferă suficient spațiu pentru orice utilizator odată ce pot ajunge până la 64TB. Acestea pot fi privite și ca o extensie a memorie telefonului. Spre exemplu dacă folosiți telefonul pentru a realiza un clip lung, memoria internă s-ar putea să nu fie suficientă și atunci aveți nevoie de un alt suport. Legătura către Turbo NAS eliberează memoria telefonului astfel încât să existe întodeauna spațiu pentru aplicații.

Aplicați QFile de la QNAP poate fi descărcată gratuit din Google Play.

Galerie foto QNAP QFile

To Top

Citește articolul precedent:
Mother of Myth
Mother of Myth va sosi pe Android

Mother of Myth pare a fi cel mai bun joc pentru Android ce va fi lansat acest în an. Grafica...

Închide