stiri

Qualcomm anunță un chip entry-level pe 64 biți

Qualcomm

Qualcomm anunță un chip entry-level pe 64 biți pentru a motoriza echipamentele mobile cu un preț situat sub 150 de dolari. Snapdragon 410 are o arhitectură pe 64 biți și încorporează un modem de comunicații 4G LTE. Chipset-ul este fabricat cu ajutorul procesului de fotolitigrafie pe 28 nanometri, alături de nucleele de procesare fiind adăugată grafica Adreno 306.

Qualcomm Snapdragon 410 va suporta redare 1080p și camere foto cu rezoluția de până la 13 megapixeli. Printre noutățile oferite de noul chip se numără și posibilitatea de a monta unul, două sau chiar trei SIM-uri.

Utilizatorii viitoarelor dispozitive cu Snapdragon 410 vor avea la dispoziție: LTE, Wi-Fi, Bluetooth, NFC și FM. Acoperirea GPS va utiliza sateliți ai rețelei americane GPS, sateliți rusești GLONASS dar și sateliți ai rețelei chinezești BeiDou. Practic, numai sistemele de sateliții Doris (Franța) și Galileo (Uniunea Europeană) nu sunt luațe în calcul.

Pe viitor, tehnologia considerată acum de top va fi disponibilă pe telefoane entry-level la un preț situat sub 150 de dolari. Primele modele cu Snapdragon 410 vor fi disponibile spre sfârșitul anului 2014.

Qualcomm

Qualcomm

To Top

Citește articolul precedent:
ASUS Transformer Book Trio
Microsoft continuă campania Scroogled

Publicitatea poate fi amuzantă mai ales dacă lași corporațiile să se înțepe reciproc. Microsoft continuă campania "Scroogled" cu un nou...

Închide