stiri

Qualcomm chipsetul Gobi cu LTE și Carrier Aggregation

Qualcomm Dragonboard

Qualcomm este un producător recunoscut pentru chipseturile ARM ce echipează o bună parte din telefoanele și tabletele existente în prezent pe piață. Dacă un model precum ASUS Padfone Infinity este bazat pe un chipset Qualcomm de ultimă generație, alte telefoane și tablete pot integra chipseturi care se ocupă de transmisia și recepția datelor.

Qualcomm a anunțat chipseturile Gobi, MDM9225 și MDM9625 ce sunt capabile să atingă viteze crescute în rețelele de date mobile. Chipseturile pot utiliza benzi radio diferite pentru transmisia și recepția datelor, combinând informațiile. Spre exemplu, dacă un operator dispune de un spectru de 10MHz într-o frecvență și de alți 10MHz pe o altă frecvență, chipsetul va primi date pe cele două benzi și va combina datele primite ca și cum ar exista un singur spectru de 20MHz. Prin această metodă se caută eficientizarea resurselor de spectru în condițiile în care închirierea lor este destul de scumpă.

Noile chipseturi MDM9225 și MDM9625 sunt fotolitografiate cu ajutorul tehnologiei de 28 nanometri, sunt eficiente energetic și ofere viteze de download de până la 150mbps în rețelele actuale 2G și 3G. Primele mostre vor fi livrate partenerilor în luna noiembrie iar consumatorii vor folosi dispozitive ce încorporează aceste chipseturi de la sfârșitul anului 2013.

Qualcomm Dragonboard

Qualcomm Dragonboard (foto) platformă de test pentru dezvoltatorii de aplicații.

To Top

Citește articolul precedent:
ASUS PadFone Infinity
ASUS a anunțat PadFone Infinity

PadFone Infinity este un telefon inteligent cu design metalic, dotat cu tehnologie LTE, ecran cu diagonală de 5” și rezoluție...

Închide