Țările dezvoltate se îndreaptă către 5G

| |

Operatorii români de telefonie din România (Orange, Vodafone și Telekom) nu fac investiții suficiente în rețele, ei fac doar profituri uriașe, multe zone din țara noastră fiind fără acoperire 3G. De multe ori, locuitorii din orașele și satele mici sunt în imposibilitatea de a accesa internetul pe telefon.

În alte țări se vorbește deja despre servicii de date de generația a cincea. Ericsson și Qualcomm au reușit cu succes testarea vitezei de descărcare de 1Gbps în rețelele și pe dispozitivele cu capabilități LTE-Advanced. Acest lucru a fost posibil datorită testării interoperabilității modemului Snapdragon X16 LTE, un produs al Qualcomm Technologies.

Disponibilitatea comercială a dispozitivelor LTE capabile să susțină viteze de 1Gbps va fi asigurată de NETGEAR, care se află într-un stadiu avansat în ceea ce privește dezvoltarea acestora. NETGEAR a lansat deja câteva dispozitive LTE-Advanced care suportă viteze de descărcare LTE de 600 Mbps.

La începutul acestei luni, Ericsson a anunțat și un nou sistem de radio software și hardware care suportă o rată maximă de download de 1Gbps, iar Qualcomm Technologies a anunțat modemul Snapdragon X16 LTE, pentru a se adresa oportunităților de dezvoltare a rețelelor LTE și pentru a susține evoluția operatorilor către 5G.

Caracteristicile combinate ale Gigabit LTE sunt:

  • Trei componente Carrier Aggregation (CA) ce permit utilizatorului să beneficieze de o lățime de bandă totală de 60 Mhz din mai multe spectre de bandă simultan,
  • 4×4 MIMO (multiple input multiple output) pe două CA (aggregated carriers), ce dublează numărul de fluxuri de date unice transmise către smartphone-ul utilizatorului, oferindu-i acestuia capacitate de date mai mare,
  • Criptarea LTE 256 QAM (quadrature amplitude modulation) care oferă un număr mai mare de biți în spațiul disponibil al spectrului,
  • Lean Carrier al Ericsson care va crește capacitatea de date primite de utilizatorul final cât și capacitatea întregului sistem, reducând interferențele cauzate de semnalele în exces din rețeaua LTE.
Fete LG

Țările dezvoltate se îndreaptă către 5G, 10.0 out of 10 based on 1 rating

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)

Comentează prin Facebook

Raspunde cu un comentariu

Dacă apreciezi informația lecturată, poți să ne urmărești alertele prin Twitter pentru a fi la curent cu noutățile din lumea Android și ne poți susține pagina de Facebook pentru a răspândi mai ușor informațiile utile. Alătură-te celor informați, îți mulțumim!