tablete

ASUS MeMO Pad Smart 10 ME301T Review


Tabletele au trecut de primul ciclu de viață ajungând acum la o adolescență care oferă publicului siguranța lucrului perfecționat după înlăturarea tuturor erorilor de proiectare. ASUS MeMO Pad Smart 10 (ME301T) este un model construit după un început curajos ce a inclus modelele Transformer venite sub diverse forme. Dacă Transformer era o tabletă scumpă, cu mici neajunsuri specifice perioadei de început, MeMO Pad Smart 10 este un model tânăr, perfecționat până la detaliu.

Rapiditatea cu care s-au succedat modelele ASUS nu a venit dintr-o dorință a companiei ci dintr-o necesitate a pieței ce s-a schimbat rapid. Dacă primele tablete, începând cu celebrul iPad, erau foarte scumpe și inaccesibile publicului larg, noile modele sunt mult mai ieftine și mai performante, iar această tendință se va menține în continuare dacă privim spre roadmap-ul NVIDIA.

Prezentare video ASUS MeMO Pad Smart 10 (ME301T)

De ce s-a optat pentru noul Memo Pad și nu s-a continuat cu Transformer Prime? Răspunsul poate fi găsit în diferența enormă de preț. Dacă Transformer Prime costa undeva la 2.300 lei, noul MeMO Pad Smart 10 costă numai 1.400 de lei în condițiile în care oferă performanțe similare. ASUS a preferat să lanseze noi modele, să evolueze, să scadă prețurile și să scoată pur și simplu de pe piață tabletele la care reducerile prea mari ar fi dăunat strategiei de marketing.

review-asus-me301t-8032

ASUS MeMO Pad Smart 10 este o tabletă cu design rafinat, subțire ce nu face niciun compromis în termeni de performanță. Mai mult, ASUS s-a încadrat în trend și a ales un ambalaj cât mai simplu, fabricat din carton reciclat, imprimat cu cerneală bazată pe ulei de soia.

Ambalajele sofisticate înseamnă de cele mai multe ori poluare fără un beneficiu pentru societate iar decizia ASUS de a merge pe un ambalaj minimalist din carton reciclat este bine-venită și trebuie încurajată. Chiar dacă s-a ales carton reciclat, calitate ambalajului este destul de ridicată, duritatea acestuia protejând foarte bine tableta. Ambalajul nu conține nicun element din plastic și este total biodegradabil.

review-asus-me301t-8026

Din punct de vedere estetic, ASUS MeMO Pad Smart 10 nu se deosebește prea mult de modelele premium de la alte companii mari. Partea din față este dominată de ecranul de 10.1 inci. Singurele elemente vizibile fiind camera frontală și senzorul de lumină.

Pe partea din spate observăm logo-ul ASUS poziționat central, grilele celor două difuzoare ale sistemului de sunet și camera principală de 5 megapixeli.

review-asus-me301t-8017

Pe laterale, ASUS a montat un port USB, unul HDMI, un slot microSD, ieșirea audio de 3.5mm și butoanele de volum. Butonul pornit/oprit este montat în partea superioră și include un LED multicolor care indică starea încărcării.

review-asus-me301t-8020

Cu o greutate de numai 580 grame și o grosime de 9.9mm, ASUS MeMO Pad Smart 10 oferă o senzație premium atunci când este folosită. Îmbinările sunt bine realizate cu grijă și nu lasă loc pentru critici. ASUS a ales un plastic lucios ce oferă o notă de eleganță. De altfel, ASUS nu este singura companie care merge pe acestă soluție însă modelele concurente care oferă o carcasă fabricată la o asemenea calitate au de regulă prețuri mai mari.

 

Pagina anterioaraPagina urmatoare

Pagini: 1 2 3 4 5 6 7

To Top