telefoane

LG Optimus Sol E730 review


Telefoanele echilibrate sunt apreciate de un public numeros, mulțumită practicabilității lor. Fără a fi prea corpolent și în niciun caz mai puțin performant, LG Optimus Sol uimește prin ecranul ultra AMOLED cu densitate mare și prin puterea de procesare a chipset-ului Qualcomm MSM8255 Snapdragon. Niciodată nu e prea târziu să vorbim despre un astfel de telefon mainstream, devreme ce rămâne o alegere echilibrată pentru mulți dintre noi – 949 lei pe Koyos.ro. Pâna la concluzii, vă invităm să-l cunoaștem pas cu pas după un video unboxing…

Video unboxing LG Optimus Sol E730

LG Optimus Sol E730 are o greutate de doar 110 grame fiind mai ușor decât majoritatea smartphone-urilor existente acum pe piață. Cunoscut la un moment dat sub numele de cod Victor, telefonul nu apelează la artificii de design, rămânând simplu. Forma sa este curată, compactă, fără proeminențe, fapt pentru care telefonul poate fi purtat cu ușurință în buzunar. Ecranul cu diagonala de 3.8 inci a permis reducerea dimensiunilor totale ale telefonului, însă LG a extins carcasa mult mai mult decât înălțimea display-ului (probabil pentru manevrabilitate). Drept urmare există unele suprafețe destul de mari în partea de jos și de sus.

LG a montat în partea de la baza a ecranului trei butoane capacitive pentru sistemul de operare Android 2.3 Gingerbread, utile pentru navigația rapidă printre funcțiile telefonului. În partea de sus este prezentă o cameră video cu rezoluție VGA pentru apeluri video.

Spatele este acoperit cu un capac detașabil, ușor de îndepărtat, ce ascunde bateria, difuzorul, cartela SIM și slotul microSD. La fel ca în cazul altor telefoane lansate în aceeași perioadă, capacul este foarte subțire și necesită o manipulare delicată pentru a evita ruperea.

Camera principală de 5 megapixeli este amplasată pe spate, într-un colț al telefonului. Din păcate aceasta nu este însoțită și de un bliț LED, fotografiile în condiții de iluminare scăzută fiind o sarcină aproape imposibilă. LG Optimus Sol integrează o mufă audio de 3.5mm și un port microUSB, acoperit discret cu un capac.

Privind peste specificațiile aparatului realizăm rapid că LG Optimus Sol se poziționează sub vârfurile de gamă, dar mai sus decât modelele de bază cu Android. Terminalul este fabricat în Coreea de Sud și nu în China, coreenii fiind împotriva externalizării producției.

Pagini: 1 2 3 4 5 6 7

To Top