telefoane

Motorola RAZR XT910 (review)

Motorola RAZR XT910

Performanțe

Motorola RAZR XT910 este cu siguranță un telefon performant, scorurile obținute în benchmark-uri fiind o dovadă incontestabilă în acest sens. RAZR XT910 nu numai că arată bine, dar oferă și suficientă viteză în majoritatea aplicațiilor, fie că vorbim despre încărcarea unei pagini web sau despre un joc ce solicită din plin partea grafică. Navigația prin meniurile grafice, personalizate de Motorola, se desfășoară cu ușurință, grație ecranului capacitiv foarte precis. Testele pe care le-am rulat alături de un Samsung Galaxy Nexus ne-au demonstrat ceea ce nu am fi crezut la început și anume că RAZR XT910 este mai rapid decât cel mai titrat smartphone al momentului.

În benchmark-ul Antutu (default), RAZR XT910 a reținut scorul de 6012 puncte, mai mult decât Samsung Galaxy Nexus iar diferențele se vâd și în testele concepute de alți producători.

Bechmark AnTuTu - Screen Capture RAZR XT910 Date AnTuTu Tester - Screen Capture RAZR XT910

În Quadrant Standard Edition, a atins scorul maxim de 2721 de puncte, iar în Smartbench 2011 cifrele pentru Productivity și Games Index sunt de 3678, respectiv 2884.

Nenemark furnizează un framerate ușor mai ridicat pentru RAZR XT910 în condițiile în care chipset-urile celor două telefoane sunt concepute de același producător, iar grafica este reprezentată de același nucleu PowerVR SGX540. RAZR XT910 integrează după cum am mai spus un chipset TI OMAP 4430, în timp ce Samsung a mers pe un TI OMAP 4460. Ambele chipset-uri au o structură aproape identică cu mențiunea că cel din urmă poate fi tactat până la 1.5GHz. Diferențele de scor obținute în benchmark-uri pot fi justificate prin sistemul de operare utilizat de fiecare smartphone. Dacă Samsung Galaxy Nexus este livrat deja cu Android 4.0 Ice Cream Sandwich, Motorola RAZR XT910 rulează Android 2.3.5 Gingerbread, un update fiind așteptat lunile următoare. Din câte se pare ultima versiune a sistemului de operare Google solicită mai mult procesorul, resursele de calcul rămase pentru aplicații fiind ceva mai reduse.

Pagini: 1 2 3 4 5 6 7

To Top