stiri

Românii de la Adonis au intrat în semi-finala Ericsson Application Awards 2013

Urban Hero

Românii de la Adonis au intrat în semi-finala Ericsson Application Awards 2013. Aplicația UrbanHero dorește să atragă tinerii într-o campanie de responsabilizare socială prin care să-și aducă contribuția la identificarea problemelor urbane.

Ericsson Application Awards 2013 promovează tinerii și aplicațiile inteligente. Premiile sunt substanțiale iar motivația foarte puternică.

Echipele care au intrat în semi-finală sunt:

La categoria dedicată studenților: TeamKenya (Kenya), The Town Criers (USA), Trokxi (Ghana) UrbanScript (USA), X-Team (China), Girlpower (Poland), GreenSpark (Portugal)

La categoria dedicată companiilor: Added Value Applications (UK), Nimdee Mobile (Ghana), Neemo (Brazil), TBoxApps (UK), Adonis (România)

Portofoliul companiei românești include peste 40 de aplicații (iOS, Android și web). UrbanHero folosește mulțimea de utilizatori pentru a colecta informațiile și de a organiza problemele existente. Raportarea se face intuitiv și rapid folosind orice telefon cu Android. Localizarea este automată cu ajutorul senzorului GPS.

Prezentare video UrbanHero

Mai jos puteți urmări un interviu cu echipa Adonis.

Câteva detalii despre firma voastră (de când sunteți pe piața, câte persoane sunteți în echipă, activitate până acum, alte aplicații cunoscute/care au avut success)?

Suntem o companie de dezvoltare aplicații mobile (iOS si Android) și web, înființată în august 2011. Momentan avem o echipă de 9 persoane, dar colaborăm și cu alți profesioniști din domeniu (în special pe design și web).

Cea mai complexă aplicație pe care am realizat-o permite utilizatorilor să înregistreze video cu ajutorul unui algoritm avansat de stabilizare a imaginii, eliminând tremuratul nedorit în timpul filmării. De asemenea, oferă instrumente de editare și aplicare efecte video. Rezultatul este un filmuleț de calitate profesională, folosind doar hardware-ul disponibil pe iPhone 4s și iPhone 5.

Aplicația va fi lansată oficial la sfârșitul lunii aprilie (mai multe detalii pe site-ul oficial, http://www.zeroshake.com/). 

TaxiCity este o aplicație de comandat taxi-uri (auto și moto), destinată pieței din Paris. În curând se va extinde și în alte orașe din Europa.

I-to-Eye este o aplicație educațională, cu ajutorul căruia utilizatorii au ocazia să vadă lumea înconjuratoare prin ochii animalelor sau nou-născuților (https://itunes.apple.com/us/app/i-to-eye-hd-free/id511839637?mt=8). 

Cum ați aflat de competiția EAA și ce v-a determinat să vă înscrieți?

Competiția EAA ne-a fost sugerată de o prietenă. În momentul respectiv tocmai concepusem aplicația UrbanHero, și pentru că se potrivea perfect cu tema competiției, a fost o alegere evidentă.

Cum v-a venit ideea pentru această aplicație?

Ideea pentru UrbanHero o avem din perioada de început a companiei, dar cum atunci nu aveam resurse financiare suficiente pentru a dezvolta aplicații proprii, am păstrat-o cu gând să o reluăm pe viitor.

Ideea ne-a venit observând multitudinea de probleme cu care ne confruntam zilnic în București, și modalitatea greoaie de a lua legatura cu autoritățile pentru semnalarea și rezolvarea lor. Între timp, am văzut că soluții asemănătoare au fost deja adoptate cu succes în câteva orașe mari din lume (Boston fiind printre primele), ceea ce ne-a confirmat faptul că ideea are potențial. 

Indiferent dacă veți câștiga sau nu, ce planuri aveți cu această aplicație?

Faptul că am fost selectați printre semifinaliști ne confirmă încă o dată potențialul aplicației, și indiferent de rezultatul final, suntem încrezători că o putem transforma într-o aplicație de succes. Înainte de lansare intenționam să finisam câteva aspecte.

Rezultatul competiției ne va ajuta să obținem feedback direct de la utilizatori, și pe baza lui vom decide ce anume vom modifica pentru a răspunde cât mai bine cerințelor utilizatorilor.

Urban Hero

To Top

Citește articolul precedent:
Facebook Home a atins 500.000 de utilizatori

Prima imagine pe care o vede utilizatorul pe ecranul telefonului mobil este un loc râvnit de creatorii de aplicații. Facebook...

Închide