stiri

Românii de la Adonis Soft s-au clasat pe poziția a treia la EAA

Urban Hero

Echipa românească Adonis Soft s-a clasat pe poziția a treia la secțiunea companii din cadrul competiției internaționale Ericsson Application Awards. Compania românească a fost recompensată cu suma 5000 de euro.

Tema celei de-a patra ediții a competiției a fost „Apps for City Life” (Aplicații pentru viața urbană), iar concurenții au trebuit să dezvolte aplicații mobile menite să ajute societatea urbană. Anul acesta, competiția a avut două secțiuni: una pentru studenți și o secțiune pentru companiile mici și medii cu mai puțin de 100 de angajați. Echipa României a reușit să obțină locul al treilea cu ajutorul aplicației Urban Hero, la secțiunea companii. Aceasta este un proiect de reponsabilizare urbană pentru dispozitive mobile care permite raportarea unor probleme generale cu care se confruntă un oraș, de la gropi în asfalt, cabluri căzute, până la gunoi depozitat în locuri nepotrivite etc.

La secțiunea companii, primele locuri au fost ocupate de două echipe din Marea Britanie, TboxApps cu aplicația Predictable – care ajută persoanele cu handicap motor sau de vorbire să comunice, respectiv AddedValueApplications cu aplicația Map4Map – ce permite localizarea altor dispozitive mobile și poate fi folosită pentru bolnavii cu Alzheimer sau pentru copiii care se rătăcesc. Câștigătorii locului al doilea au primit un premiu de 10.000 de euro, iar cei de pe locul întâi, un premiu de 25.000 de euro.

Jurizarea a început în martie, când 1000 de utilizatori din 8 mari orașe ale lumii au evaluat aplicațiile și au ales primele trei echipe. Apoi, un juriu de 7 specialiști în domeniu a acordat premiul celei mai bune aplicații.

La această competiție au participat 192 de echipe din 52 de țări. Aplicația Urban Hero poate fi descărcată gratuit din Google Play.

Prezentare video Urban Hero

Urban Hero

Urban Hero

To Top

Citește articolul precedent:
Samsung GALAXY S4
Samsung numără telefoanele Galaxy S4

Samsung continuă să-și consolideze vânzările de telefoane, compania din Coreea de Sud anunțând că a livrat peste 10 milioane de...

Închide