Saab aduce Android-ul în masinile sale

| |

Sistemul de operare Android își face loc pe majoritatea echipamentelor ce necesită o interfață intuitivă și familiară pentru utilizatori. Dată fiind flexibilitatea celor de la Google, Saab a decis ca sistemele multimedia din autoturismele sale să ruleze Android.

Sistemul de control al automobilului și al echipamentelor multimedia din interiorul acestuia se numește IQon și oferă acces facil către o multitudine de funcții pentru navigație, muzică sau chiar pentru verificarea motorului. Interfața este prezentată pe un ecran cu diagonala de 8 inci iar calculatorul din spatele acesteia se conectează în mod automat la internet când mașina este pornită.

Strategia suedezilor include și dezvoltarea de aplicații în acest sens fiind creeat un API care poate analiza 500 de fluxuri de informație ce privesc: viteza, poziționarea GPS, unghiul de virare, presiune ulei, temperatură motor, cuplu, puterea, presiune atmosferică, turația motorului, etc.
Interfața Iqon bazată pe sistemul de operare Android poate fi văzută la salonul auto de la Geneva pe automobilul concept Saab PhoeniX.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Comentează prin Facebook

Raspunde cu un comentariu

Dacă apreciezi informația lecturată, poți să ne urmărești alertele prin Twitter pentru a fi la curent cu noutățile din lumea Android și ne poți susține pagina de Facebook pentru a răspândi mai ușor informațiile utile. Alătură-te celor informați, îți mulțumim!