stiri

Saab aduce Android-ul în masinile sale

Sistemul de operare Android își face loc pe majoritatea echipamentelor ce necesită o interfață intuitivă și familiară pentru utilizatori. Dată fiind flexibilitatea celor de la Google, Saab a decis ca sistemele multimedia din autoturismele sale să ruleze Android.

Sistemul de control al automobilului și al echipamentelor multimedia din interiorul acestuia se numește IQon și oferă acces facil către o multitudine de funcții pentru navigație, muzică sau chiar pentru verificarea motorului. Interfața este prezentată pe un ecran cu diagonala de 8 inci iar calculatorul din spatele acesteia se conectează în mod automat la internet când mașina este pornită.

Strategia suedezilor include și dezvoltarea de aplicații în acest sens fiind creeat un API care poate analiza 500 de fluxuri de informație ce privesc: viteza, poziționarea GPS, unghiul de virare, presiune ulei, temperatură motor, cuplu, puterea, presiune atmosferică, turația motorului, etc.
Interfața Iqon bazată pe sistemul de operare Android poate fi văzută la salonul auto de la Geneva pe automobilul concept Saab PhoeniX.

 

To Top

Citește articolul precedent:
iDisplay pentru Android

Dispozitivele ce rulează sistemul de operare Android pot fi transformat acum într-un al doilea display pentru calculator. iDisplay poate mări...

Închide