Salvamontul vine cu androidul

| |

Aplicațiile pentru telefon și tabletă acoperă chiar și acele domenii la care nu v-ați fi gândit niciodată. Vodafone România a lansat aplicația Salvamont prin care turiștii aflați pe munte într-o situație disperată pot solicita ajutorul autorităților.
Persoana care folosește aplicația poate notifica în timp real dispeceratul Salvamont, cu ajutorul ‘tab-ului’ SOS, atunci când are nevoie de ajutor.

Echipele Salvamont pot localiza poziția telefonului, coordonatele geografice și nivelul bateriei. În situația în care pierdeți semnalul, telefonul va memora traseul iar la prima conexiune cu releul va comunica iar poziția voastră.

„Anual peste 3500 de turiști beneficiază de asistență Salvamont pentru rătăciri sau accidente suferite pe pârtiile de schi sau pe trasee montane. Cu ajutorul acestei aplicații, echipele Salvamont pot localiza mult mai simplu acești turisti care au nevoie de ajutor. Până în prezent, turiștii sunau la Salvamont atunci cand aveau nevoie de noi, iar timpul scurs de la primul apel până la găsirea turiștilor putea varia în funcție de dificultatea traseului. Acum îi putem localiza mult mai simplu, iar timpul de salvare se reduce considerabil”, a menționat Mircea Opris, Președintele Asociației Naționale a Salvatorilor Montani din România.

Aplicația este disponibilă pentru sistemul de operare Android și poate fi descărcată din Google Play.

salvamont

Butonul Tracking transmite traseul vostru către Salvamont.

Salvamontul vine cu androidul, 10.0 out of 10 based on 8 ratings

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (8 votes cast)

Comentează prin Facebook

Raspunde cu un comentariu

Dacă apreciezi informația lecturată, poți să ne urmărești alertele prin Twitter pentru a fi la curent cu noutățile din lumea Android și ne poți susține pagina de Facebook pentru a răspândi mai ușor informațiile utile. Alătură-te celor informați, îți mulțumim!