stiri

Samsung cumpăra Harman pentru 8 miliarde de dolari

Fabricile Samsung din Giheung, Korea

Samsung Electronics cumpără compania Harman, specializată în sisteme audio, cu suma de 8 miliarde de dolari. Harman International Industries (HAR.N) este o companie foarte vizibilă pe piața audio, fiind un furnizor inclusiv pentru sistemele audio din autoturisme.

Samsung a declarat astăzi că a plătit 112 dolari pentru o acțiune Harman. Înțelegerea vine într-o perioadă în care Samsung pierde bani din cauza problemelor apărute la modelul Galaxy Note 7.

În martie 2015, Harman a achiziționat divizia auto de la Bang & Olufsen pentru suma de 145 milioane de euro (156 milioane dolari) precum și licențele deținute de aceasta.

Samsung își îndreaptă privirea către industria auto, noile automobilele integrând mult mai multă electronică față de generațiile trecute. Automobilele noi dispun de sisteme multimedia complexe, integrate cu sistemele ECU (Electronic Control Unit). De altfel, Samsung a purtat discuții cu Fiat Chrysler Automobiles (FCA) pentru un viitor parteneriat cu producătorul de componente auto Magneti Marelli.

Harman este o companie înființată în anul 1953. În anul 2015, Harman a obținut venituri de 7 miliarde de dolari și un profit operațional de 1.2 miliarde de dolari. Compania are un număr de 29.000 de angajați, dintre care 12.000 lucrează în cercetare și dezvoltare.

Fabricile Samsung din Giheung, Korea

Fabricile Samsung din Giheung, Korea

To Top

Citește articolul precedent:
Samsung Galaxy S8 va intra în teste la începutul anului viitor

Samsung își concentrează toate eforturile spre dezvoltare noii generații Galaxy S8, la scurt timp după problemele avute cu Note 7....

Închide