stiri

Samsung face bani serioși

Samsung Galaxy SIII Garnet Red

Samsung a început să domine lumea în domeniul telefoanelor mobile și a tabletelor. Dacă mai punem la socoteală că Apple e de fapt un telefon Samsung cu haine americane și că cele mai mari livrări de semiconductori vin din Coreea de Sud, începem să înțelegem de unde provin aceste cifre amețitoare.

Samsung obține un profit imens

Într-o lume afectată de o gravă criză financiară, Samsung afișează rezultate uimitoare. Compania asiatică a obținut în trimestrul patru al anului 2012 un profit operațional de 8.27 miliarde de dolari în condițiile în care a avut venituri de 52.45 miliarde de dolari. Samsung a cheltuit 2.76 miliarde de dolari numai pentru cercetare și dezvoltare iar rezultatele se văd în produsele acestora.

Cifra de afaceri a celor de la Samsung la nivelul anului 2012 a fost de 140,650 miliarde euro, cea mai mare parte a acesteia provenind de la divizia de telefoane mobile. Samsung a depășit Apple și la numărul de telefoane vândute, coreenii comercializând în T4 2012 undeva la 63 de milioane de telefoane inteligente. Apple, principalul concurent, a reușit să distribuie 47,8 milioane de smartphone-uri, acestea fiind construite la rândul lor pe baza chipset-urilor asiatice.

Raportul complet este disponibil pe pagina oficială (PDF).

Samsung Galaxy SIII Titanium Grey

Samsung Galaxy SIII – principala sursă de venit a companiei coreene.

To Top

Citește articolul precedent:
ASUS Padfone 2
Accesorii pentru ASUS Padfone 2

Noul ASUS Padfone 2 este însoțit de o gamă largă de accesorii ce pot fi achiziționate în funcție de nevoile...

Închide