stiri

Samsung lucreaza la un smartphone dual-core la 2Ghz

Samsung Electronics, cel mai mare grup implicat în industria semiconductorilor din Coreea de Sud, lucrează la un smartphone ce ar putea egala performanțele calculatoarelor desktop de acum câțiva ani. Telefonul va fi înzestrat cu un procesor dual-core tactat la 2GHZ iar ca noutate procesorul ar putea fi vândut și separat. Chiar dacă e mai ușor să fabrici un singur nucleu tactat la 4GHz decât un procesor cu două nuclee, fiecare la 2GHz, Samsung a ales soluția dual-core pentru o mai bună optimizare a calculelor dar și a consumului de energie. Procesorul ar putea fi vândut altor companii ce produc telefoane sub noul brand Exynos.

Segmentul telefoanelor inteligente și al tabletelor a avut o creștere susținută devenind extrem de important. Dacă pe segmentul PC-urilor Intel și Microsoft aveau propria politică de monopol prin care obțineau sume imense acum lucrurile par a se schimba. Samsung, Qualcomm, HTC, Fujitsu, Acer și mulți alții oferă produse competitive iar concurența reală permite reducerea prețurilor.

To Top

Citește articolul precedent:
samsung-galaxy-s
Samsung Galaxy S trece la Android 2.3

Samsung a început să facă upgrade-ul telefoanelor Galaxy S vândute pe continentul european la versiunea Android 2.3 Gingerbread. Procesul de...

Închide