stiri

Scareware pe Android

Bitdefender Antivirus Free

Escrocheriile de tip scareware au fost pentru mult timp adevărate capcane pentru utilizatorii de Windows. Astăzi, aceleași escrocherii sunt distribuite în mediul Android. Mesajele încearcă să convingă oamenii să cumpere soluții antivirus false, iar aceștia vor plăti pentru instrumente de dezinfecție complet inutile.
Specialiștii Bitdefender au identificat un banner de reclamă, inclus în diverse aplicații legitime de Android, ce lansează atacuri menite să convingă utilizatorii să cumpere un produs fals de securitate.

Reclamele, livrate prin platforma InMobi, afișează o alarmă de tip pop-up pe ecranul smartphone-ului, care avertizează utilizatorii că dispozitivul lor este virusat și le oferă o așa-zisă soluție antivirus plătită. Un click pe link-ul sugerat direcționează utilizatorii către o pagină care le confirmă că dispozitivul lor mobil este infectat cu viruși.

Bitdefender Antivirus Free

Bitdefender Antivirus Free

Pentru a-și curăța telefonul, utilizatorilor le este recomandată o soluție de dezinfecție, iar pentru a obține respectivul instrument trebuie să-și introducă numărul de telefon într-un formular. În realitate utilizatorii sunt păcăliți astfel să-și facă un abonament de 3 sau 4 euro pe săptămână, prin care pot avea acces la tonuri de apel premium și wallpaper-e. Abonamentul poate fi întrerupt doar manual.

Escrocheria se poate răspândi global, întrucât redirecționarea pe pagina periculoasă se realizează prin localizare geografică, iar serviciul premium este ales dintre cele disponibile în zona în care se află utilizatorul.

To Top

Citește articolul precedent:
Storm V100
Skin va aduce telefoanele și tablete sub marca UTOK

Skin Media va importa în România sub marcă proprie telefoane și tablete cu Android. Compania este cunoscută pe piața locală...

Închide