stiri

Silvermont se vrea pe telefoane și tablete

Ascensiunea rapidă a telefoanelor și tabletelor a luat prin surprindere compania Intel ce nu a fost capabilă să ofere un răspuns rapid. Lipsa de reacție a celor de la Intel, ce dominau și domină în continuare piața procesoarelor desktop, a creat terenul propice pentru creșterea arhitecturii ARM în dauna x86.

Procesoarele ARM au fost susținute de o conjunctură favorabilă ce a reunit efortul unor giganți precum NVIDIA, Samsung și Google, ultimii dintre aceștia fiind și cei mai importanți prin suportul software oferit.

Intel speră să recâștige o parte din piața mobile cu ajutorul unui nou procesor cu consum redus de energie şi performanţă crescută. Silvermont va fi construit cu ajutorul tranzistorilor 3-D Tri-Gate pe 22 nanometri și va avea un consum redus de energie, recomandat în cazul dispozitivelor alimentate de acumulatori.

“Mostrele procesoarelor de tip SoC pe 22nm, inclusiv “Bay Trail” şi “Avoton” primesc deja feedback pozitiv de la clienţii noştri. Pe viitor, vom accelera lansările de viitoare generaţii ale acestei microarhitecturi cu consum redus de energie la un ritm anual”, a spus Dadi Perlmutter, Vicepreşedinte Executiv şi Chief Product Officer al Intel.

intel-silvermont

Procesoarele Silvermont oferă o arhitectură multi-core cu până la 8 core-uri, o mai mare lăţime de bandă, latenţe mai mici și suport out-of-order pentru sarcinile pe un singur fir de execuție. Silvermont va fi integrat pe platforma „Bay Trail” de tip SoC (system-on-chip) și va fi disponibil spre sfârșitul acestui an. Chipsetul SoC Bay Trail va fi integrat pe ultrabook-uri, tablete și telefoane mobile.

Intel Silvermont

Intel Silvermont

To Top

Citește articolul precedent:
Angry Birds Friends
Angry Birds Friends în Google Play

Rovio a lansat la începutul lunii mai un nou episod al serie Angry Birds care ar trebui să țină trează...

Închide