stiri

Sony a anunțat un senzor pentru automobilele autonome

Sony IMX230

Industria auto devine pe an ce trece unul dintre cei mai mari clienți ai fabricilor de semiconductori. Automobile moderne integrează mai multe calculatoare, magistrale de date și senzori de culegere a informațiilor, inclusiv senzori LiDAR pentru mediul din imediata apropiere a mașinii. Sony este o companie recunoscută pentru produsele sale video și pentru senzorii foto de pe telefoanele mobile, însă acum, japonezii au alte planuri.

Sony Semiconductor Solutions Corporation a anunțat că va lansa un senzor de adâncime SPAD cu o configurație stratificată – IMX459 care va fi folosit pentru aplicații auto LiDAR, utilizând metoda direct Time-of-Flight (dToF), o premieră în industrie.

Acest produs îmbină pixeli de 10 μm cu fotodiode SPAD- Single Photon Avalanche Diode și circuitul de procesare pentru măsurarea distanței, tortul într-un singur cip, rezultând un circuit compact, care oferă o măsurare a distanței de mare precizie și de mare viteză.

Noul senzor contribuie la siguranța și securitatea viitorului mobilității, îmbunătățind performanțele de recunoaștere și detectare LiDAR a autovehiculelor, tot mai necesare odată cu popularizarea sistemelor avansate de asistență a șoferului (ADAS) și a conducerii autonome (AD).

To Top

Citește articolul precedent:
OPPO Reno6 Pro 5G
OPPO lansează noile Reno6 Pro și Reno6 în România

OPPO lansează în România Reno6 Pro 5G și Reno6 5G, primele smartphone-uri care vin cu garanție standard de trei ani....

Închide