stiri

Sony NPG – prezentat oficial

Sony a prezentat în mod oficial noua consolă portabilă NPG (Next Generation Portable) punând capăt speculațiilor care erau făcute pe seama caracteristicilor sale. În mod surprinzător consola portabilă integrează un ecran OLED cu diagonala de 5 inci și rezoluție 960 x 544 pixeli, capabil să redea imagini la o calitatea excepțională.

Ecranele OLED sunt recunoscute pentru culorile vii și claritatea detaliilor, acest fiind un avans extraordinar pe care Sony NPG îl are în fața altor modele concurente ce mizează pe display-uri TFT. Alături de ecranul OLED a fost așezat un sistem capacitiv pentru captarea atingerilor și transformarea acestor în impulsuri electrice.

NPG acceptă mai multe atingeri simultan fiind un factor important pentru dezvoltarea unor jocuri complexe. Cei trei senzori de mișcare integrați (giroscop, accelerometru şi busolă electronică) contribuie din plin la o experiență de joc dinamică ce va ține cont de mișcările bruște ale utilizatorului.

Procesorul ce se va ocupa de toate aceste calcule este un ARM CortexTM-A9 cu patru nuclee iar grafica este asigurată de un chip SGX543MP4+. În materie de conectivitate, utilizatorul poate alege între Wi-Fi, 3G și Bluetooth 2.1 în funcție de situație. Sony a ales să monteze două camere video, una în partea frontală și una în partea din spate mizând pe faptul că ocazional acestea pot fi utilizate pentru captarea fotografiilor.

O chestiune interesantă ce va atrage în mod sigur atenția deținătorilor de telefoane Android este faptul că jocurile destinate acestui sistem de operare, multe dintre ele gratuite vor putea fi rulate pe noua consolă Sony.

Printre jocurile ce se pregătesc să apară sunt: Killzone, Reality Fighters, Smart As, Broken, LBP, Little Deviants, WipEout, Resistance, Hot Shots Golf, Gravity Daze și Uncharted.
Consola de jocuri Sony NPG va fi disponibilă spre sfârșitul anului 2011, pentru început în Japonia și mai apoi în restul lumii.

Câteva din specificațiile tehnice ale noii console portabile Sony NPG.

Procesor ARM® Cortex™-A9 (4 nuclee)
Chipset grafic SGX543MP4+
Dimensiuni 182.0 x 18.6 x 83.5mm (lațime x înălțime x adâncime)
Ecran OLED sensibil la atingere multi touch , 5 inci diagonală, raport (16:9), rezoluție 960 x 544 pixeli , 16 milioane de culori
Pad capacitiv dorsal multigest
Două camere video, una frontală și una amplasată pe partea din spate
Difuzoare stereo integrate
Microfon integrat
Senzori de mișcare pe şase axe giroscop, accelerometru şi busolă electronică
Modul GPS integrat
Modul Wi-Fi IEEE 802.11b/g/n, 3G și Bluetooth 2.1+EDR

To Top

Citește articolul precedent:
Prototip HTC zarit la metrou

Un călător inspirat se pare că a surprins la metrou un nou prototip HTC, asta dacă lucrurile nu sunt regizate...

Închide