stiri

Sony Xperia PRO-I face un pas în fața plutonului

Xperia PRO-I

Sony anunță lansarea pe piața din România a unui nou telefon Xperia, dezvoltat special pentru creatorii de conținut din ziua de astăzi, modelul Xperia PRO-I.

Xperia PRO-I are la bază platforma mobilă Qualcomm Snapdragon 888 5G pentru a livra o experiență premium. Xperia PRO-I dispune și de o memorie internă foarte mare, cu 12GB RAM, pentru a face față oricărei provocări, dar și de 512GB ROM pentru spațiu amplu de stocare pentru poze, video și alte fișiere, precum și de suport micro SDXC până la 1TB.

Noul dispozitiv oferă conectivitate optimizată cu cele mai noi tehnologii 5Gxi sau Wi-Fi 6, folosind, în același timp, conectivitate smart pentru a analiza calitatea semnalului Wi-Fi și a prioritiza conexiunea Wi-Fi în fața celei pe date mobile, în funcție de cea mai bună opțiune existentă.

Combinând senzorul special, optică Tessar 24mm ZEISS, procesare avansată a imaginii și AF (autofocalizare), înregistrare video 4K 120p și multe altele, Xperia PRO-I oferă o calitate ridicată a imaginii, având în același timp un design ultra-subțire de doar 8.9mm.

Noul model include un senzor de tip 1.0 Exmor RS cu pixel pitch de 2.4µm pentru o performanță ridicată în condiții de luminozitate scăzută, fotografie RAW 12-bit pentru interval dinamic crescut și deschidere duală a diafragmei (F2.0/F4.0) pentru a schimba cu ușurință adâncimea de câmp, astfel încât să fie cât mai aproape de intenția fotografului. Pe lângă senzorul de tip 1.0, Xperia PRO-I dispune de procesorul de imagine BIONZ X configurat pentru smartphone, și de un circuit LSI front-end. Acest procesor avansat permite dispozitivului să ofere viteze fără precedent și o calitate îmbunătățită a imaginii într-o gamă largă de scenarii de utilizare, o funcționalitate foarte apreciată pe modelele de camera din gama Sony Alpha.

Xperia PRO-I include trei obiective, toate îmbunătățite cu o acoperire ZEISS T care reflectă lumina, și un senzor 3D iToF pentru libertate creativă completă. Noul obiectiv de 24mm adoptă optica ZEISS Tessar și oferă imagini la rezoluții înalte cu mai puțină distorsiune periferică a imaginii, dar și contrast și claritate sporite. Obiectivul de 24mm de pe Xperia PRO-I este completat de alte două opțiuni, de 16mm și 50mm. Senzorul 3D iToF al dispozitivului calculează instant distanța dintre cameră și subiect, asigurând autofocalizare rapidă și precisă în orice context.

Mai mult, Xperia PRO-I dispune de 315 puncte AF de detecție a fazei care acoperă 90% din suprafața imaginii, precum și de tehnologie de autofocalizare de ultimă generație, inclusive Real-time Eye-AF pentru oameni și animale, Real-time tracking, fotografiere în rafală AF/AE la 20 de cadre pe secundă și declanșator anti-distorsiuni pentru a surprinde mai clar subiecții care se deplasează rapid.

Xperia PRO-I este primul smartphone din lume care permite înregistrare video la calitate înaltă 4K 120fps, fapt ce le oferă utilizatorilor posibilitatea să surprindă și să redea scene în mișcare rapidă și video în slow-motion până la 5x.

Xperia PRO-I le permite utilizatorilor să editeze și să partajeze conținut video direct de pe dispozitiv. Cu un display wide, 4K HDR OLED de 6,5 inchi și o reproducere precisă a culorilor, editarea de pe un dispozitiv mobil este mai ușoară ca niciodată. Mai mult, uniformitatea excelentă și stabilitatea balansului de alb sunt atinse prin corectarea felului în care se schimbă culorile pe display. Ca un beneficiu în plus, setările de culoare ale ecranului pot fi ajustate în funcție de monitorul sau de fotografiile printate ale utilizatorilor. Partajarea videoclipurilor este și ea foarte ușoară prin intermediul unei rețele 5G sau prin conectarea lui Xperia PRO-I la un calculator prin USB 3.2 Gen 2 pentru a transfera date de două ori mai rapid direct de pe smartphone pe PC.

Cu o baterie de 4.500mAh, Xperia PRO-I oferă putere pentru întreaga zi. Utilizatorii pot încărca dispozitivul rapid până la 50% în doar 30 minute cu încărcătorul XZQ-UC1 de 30W inclus. Tehnologiile de incărcare Xperia mențin si bateria mai sănătoasă pentru mai mult timp, chiar și după 3 ani de utilizare, prin prevenirea supraîncărcării.

Prezentare Xperia PRO-I

Preț și disponibilitate

Noul Xperia PRO-I poate fi precomandat în România începând de astăzi și va fi disponibil pentru livrare începând cu 17 ianuarie 2022, la un preț recomandat de 8.499 lei. Noul monitor pentru vlogging și husa din piele Style Cover pentru Xperia PRO-I vor fi, de asemenea, disponibile în ianuarie pentru aproximativ 899 lei, respectiv 499 lei.

To Top

Citește articolul precedent:
OPPO Find N
Primul telefon pliabil OPPO a fost lansat la INNO DAY 2021

OPPO a lansat primul telefon pliabil din portofoliu în cea de-a doua zi a evenimentului anual, OPPO INNO DAY. OPPO...

Închide