stiri

Steve Jobs a demisionat

Directorul executiv al companiei Apple, Steve Jobs, a demisionat. Decizia acestuia pare a fi cauzată de problemele de sănătate pe care acesta le are începând din 2004. Steve Jobs suferă de o formă rară de cancer și duce o luptă continuă cu această boală. Recent, cel mai important om de la Apple, a suferit un transplat de ficat iar starea sa de sănătate s-a înrăutățit.

Steve Jobs s-a născut pe 24 februarie 1955 în San Francisco iar spre finalul anilor 1970 a înființat împreună cu Steve Wozniak și Mike Markkula compania Apple. Decizia sa din această dimineață a dus la scăderea acțiunilor Apple cu 5.9% iar panta descendentă se pare că se va menține și astăzi.

Funcția de CEO al Apple va fi preluată de Tim Cook, actualul director de operațiuni al companiei. În funcție de inspirația viitoarei conduceri, produsele Apple vor reuși să se impună pe piață la fel de puternic ca acum s-au vor fi înghițite de concurență.

Apple este principalul competitor pentru mediul Android. Compania comercializează echipamente precum: iPad 2, iPhone 4,iPad sau MacBook Air, a lansat sistemul de operare iOS pentru terminale mobile și magazinul de aplicații App Store cu peste 425.000 de titluri pentru iPhone și peste 90.000 de aplicații pentru iPad.

To Top

Citește articolul precedent:
Asus Eee Pad Transformer TF101
Cele mai tari tablete cu Android din Romania

Piața de electronice din România este extrem de atractivă pentru marii producători. Principalul avantaj al corporațiilor ce activează la noi...

Închide