stiri

Tableta XPAD cu Glonass si Android

Prietenii noștri de la est au început să conștientizeze că o țară poate fi puternică doar prin dezvoltarea de tehnologii înalte. Vladimir Putin în persoană promovează cele mai interesante proiecte rusești și încearcă să schimbe percepția generală conform căreia Rusia este cu un pas în urma vestului.

Xpad este prima tabletă rusească echipată cu un receptor Glonass și sistem de operare Android 2.2 Froyo. Sistemul de poziționare globală Glonass a fost dezvoltat în perioada comunistă și constituia principalul instrument care ghida cu precizie rachetele Armatei Roșii.
O rachată intercontinentală putea fi lansată din Siberia și putea fi ghidată cu o precizie de câțiva metri la 8.000 de kilometri departare cu ajutorul sistemului de sateliți Glonass.

Între timp probabilitatea unui război de amploare este mai redusă iar sistemul Glonass mai performant. Tableta rușilor încorporează un procesor Qualcomm MDM6600 tactat la 800MHz, 512MB memorie RAM, cameră de 3.2 megapixeli și un modul Wi-Fi.
Ecranul are o diagonală de 7 inci iar acumulatorii oferă o autonomie cuprinsă între 5 și 7 ore dacă faceți browsing.

Cu toate că este promovat ca un produs rusesc, tableta XPAD este construită pe baza unor chip-uri produse de diferite țări. În esență, tehnologia este dezvoltată în Statele Unite ale Americii, Germania, Japonia, Coreea de Sud, Franța și Marea Britanie iar chip-urile propriu zise sunt manufacturate de producători din China, Japonia, Coreea și Taiwan, TSMC și Global Foundries find companii cu o puternică rezonanță.
Rușii aduc cele mai multe module electronice din afară, aportul lor la aceste produse fiind destul de mic.

Tableta XPAD este așteptată în toamna acestui an la un preț de 14.000 de ruble (500 de dolari).

În clipul de mai jos îl puteți vedea pe Primul Ministru, Vladimir Putin, cu un smartphone rusesc produs de AFK Sistema, ce face triangulație cu sateliții lansați de la Baikonour.

XPAD Rusia

To Top

Citește articolul precedent:
Adobe Flash 10.3
Adobe Flash 10.3 disponibil in Android Market

Adobe a lansat anul acesta mai multe update-uri pentru playerul Flash însă nici unul nu a reușit să elimine blocajele...

Închide