stiri

Tabletele cu Android vor devansa iPad în următorii 5 ani

tablete 2011

În prezent Apple iPad conduce detașat pe piața tabletelor, având în prezent o cotă de aprox. 75%. Ați putea crede că e tableta cu iOS e de neînvins, dar hai să privim puțin în urma ei? Valul multi-brand de Androizi crește aprig în volum, pe seama prețurilor mai mici și a funcționalităților din ce în ce mai diverse. Procentul lui iPad va descrește până la 39% în 2015, iar Android va acoperi 38% dintre tabletele de pe piața globală, conform unui studiu al firmei de cercetare Informa.

Ofensiva Android: asus transformer, samsung galaxy tab, motorola xoom

Începând din anul 2013, pe măsură ce pe piață vor intra modele tot mai ieftine și mai avansate, estimăm că vânzările de tablete Android vor crește considerabil și le vor depăși pe cele de iPad în 2016.„, a declarat analistul David McQueen. Potrivit acestuia, piața de tablete va număra 230 milioane de unități în 2015, de la mai puțin de 20 de milioane în 2010.

Tabletele Android în 2012: Samsung – lider, ASUS – cea mai mare creștere procentuală

Ofensiva Android este purtată de producători precum Samsung (prin Galaxy Tab), Motorola (prin XOOM), ASUS (prin Eee Pad Transformer și Slider), Acer (prin Iconia Tab) samd.

Apple a vândut de la începutul acestui an 14 milioane de tablete iPad (Reuters), iar analiștii băncii de investiții UBS estimează un volum de 37.9 de milioane de iPad-uri  pentru întregul an 2011. Între timp, liderul dintre producătorii cu Android, Samsung nu va depăși 5 milioane de unități de Tab-uri. Va fi urmat de ASUS cu 2.2 milioane de tablete Eee Pad. Urmărind evoluțiile prognozate pentru 2012, ASUS va putea înregistra cea mai mare creștere procentuală, +91% de la 2.2 milioane la 4.2 milioane.

Piata de tablete 2011-2012 potrivit UBS

To Top

Citește articolul precedent:
LG Optimus Pad
Tableta LG Optimus Pad a ajuns in Romania

Tableta LG Optimus Pad a fost lansată oficial în România. Echipamentul se bazează pe o platformă NVIDIA Tegra 2 dual-core...

Închide