stiri

Telefoanele cu Android devin ținte pentru malware

Telefoanele cu Android sunt tot mai urmărite de persoanele rău intenționate. Kaspersky Lab a detectat 680 de noi programe periculoase pentru telefoanele mobile, din care 559 erau create pentru platforma de operare Android.

O altă metodă de atac asupra telefoanelor mobile o constituie codurile QR afișate pe bannere publicitare, coperţi de reviste, mijloace de transport, insigne, afişe interioare cu diferite promoţii. În multe cazuri codurile QR direcționează posesorii de telefoane echipate cu Android către site-uri ce conțin malware.

În raportul publicat astăzi de Kaspersky Lab sunt evidențiate în principal țările din care se distribuie malware fără a intra prea mult în detalii în ce privește mediile mobile. România se află pe locul zece în topul ţărilor care au distribuit malware, cu un procent de 1,97%. Pe primele trei poziţii se află țări precum Statele Unite ale Americii, cu 22,14%, urmate de Rusia (15,18%) şi Germania (14,37%).
Kaspersky Lab

To Top

Citește articolul precedent:
OmniTouch apreciază poziția degetelor

Proiectarea unei interfețe grafice și analiza imaginii captate este exploatată de tot mai multe companii. Chris Harrison a făcut o...

Închide