stiri

Telefon tableta cu sistem Android

Acer a dat publicității un comunicat de presă în care este prezentat un echipament ce îmbină atât caracteristicile unei tablete cât și pe cele ale unui smartphone. Prezentarea acestui dispozitiv vine odată cu seriile de tablete cu ecrane de 10 și 7 inci construite pe platforma AMD Bobcat respectiv Tegra 2.

Telefonul inteligent combină avantajele unei tablete, prin ecranul capacitiv cu diagonala de 4.8 inci (12.2cm) și aspect 21:9, cu o serie de funcții dedicate în special terminalelor.
Corpul telefonului este în întregime din metal, fapt ce-i conferă un aspect elegant. Partea frontală este dominată de ecranul sensibil la atingere (1024×480 pixeli) cu patru intrări: Home, Search, Back și Menu iar partea din spate afișează o cameră video cu rezoluția de 8 megapixeli, completată de LED-uri flash.

Telefonul rulează așa cum am mai spus sistemul de operare Android 2.2 fiind pregătit pentu trecerea la Gingerbread. O altă caracteristică interesată este dată de posibilitatea de a accesa fișierele stocate în memoria terminalului printr-un sistem wireless denumit clear.fi.

Conectarea în diverse rețele se poate face prin HSDPA @ 14.4, WiFi N și Bluetooth 3.0. Echipamentul poate fi privit și ca un media player portabil prin ecranul de mari dimensiuni. Iluminarea display-ului cu LED-uri crește contrastul și contribuie la afișarea unor nuanțe reale de negru. În plus există o conexiune HDMI astfel încât utilizatorul poate reda pe un televizor materialele stocate.

Toate aceste caracteristici sunt posibile datorită unui procesor Snapdragon la 1GHz și a senzorilor de mișcare încorporați (giroscop și accelerometru).
Acer nu a precizat o dată fermă pentru lansare însă este foarte probabil ca noul smartphone să fie văzut pe piață la începutul anului viitor.
Sursa foto: Engadget.com

To Top

Citește articolul precedent:
Imagini si specificatii pentru Nexus S

Câteva imagini și specificații despre noul telefon inteligent Nexus S, ce va rula sistemul de operare Android 2.3 (Gingerbread), s-au...

Închide