stiri

Telefonul XOLO X900 rulează Android pe o platformă Intel

LAVA XOLO X900

Intel a întârziat nepermis de mult intrarea pe o piață extrem de atractivă din punct de vedere financiar. Până în prezent nu există niciun telefon construit pe o platformă Intel care să se facă remarcat prin mulțimea de modele Android.

Lucrurile evoluează în bine pentru compania americană iar ultima prezentare susținută de Paul Otellini la Mobile World Congress lasă impresia că Intel va deveni un actor important pe piața smartphone-urilor.

Suntem încântaţi să anunţăm adăugarea unor capabilităţi noi smartphone-urilor noastre. Suntem în continuare concentraţi să oferim utilizatorilor de smartphone din întreaga lume terminale performante, ce integrează caracteristici noi de ultimă generaţie”, a declarat Paul Otellini, Preşedinte şi CEO al Intel.

Unul dintre primele telefoane cu procesor Intel va fi disponibil pe piața din India. Terminalul reprezintă rodul alianţei cu Lava International. XOLO X900 este construit pe baza tehnologiilor Intel și încorporează un procesor single-core Medfield Z2460 tactat la 1.6GHz. Experiența inginerilor Intel în construcția de procesoare își va spune cuvântul, reprezentanții companiei declarând că chipse-ul poate urca până la 2GHz.

Celelalte caracteristici sunt destul de similare cu cele ale smartphone-urilor actuale. Vorbim de un ecran cu diagonala de 4.03inci, camere video, Wi-Fi, Bluetooth, slot microSD și un acumulator de 1.460mAh. XOLO X900 rulează fără dificultate sistemul de operare Android 2.3 Gingerbread într-o variantă destul de apropiată de original.

Telefonul va fi disponibil în trimestrul 2 al acestui an pe piața indiană prin operatorii Aircel și Airtel.


LAVA XOLO X900

To Top

Citește articolul precedent:
ViewSonic E70 AndroidCentral
#MWC2012: Tablete accesibile ca preț de la ViewSonic

ViewSonic a profitat de Mobile World Congress pentru a prezenta câteva din dispozitivele anunțate la CES 2012, dar și o nouă...

Închide