stiri

Top 5 aplicatii Android pentru vacanta

iGO

Vacanța de vară reprezintă o bună ocazie de a evada pentru ceva timp din stresul cotidian și de a petrece momente de relaxare într-o zonă liniștită.
În cele mai multe cazuri, liniștea mult dorită se poate găsi foarte departe de orașele aglomerate iar telefonul echipat cu sistemul de operare Android poate fi un bun prieten atunci când aveți nevoie de informații.

Mai jos am alcătuit un top al celor mai importante aplicații pe care trebuie să le aveți instalate pe telefon în vacanța de vară.

1. IGO My Way pentru Android

IGO este cea mai populară aplicație pentru cei care și-au dotat automobilele cu un sistem de navigație. Versiunea pentru sistemul de operare Android păstrează calitățile recunoscute pe aparatele dedicate și permite instalarea hărților dorite. Față de Google Maps, IGO stochează hărțile pe cardul de memorie astfel încât să puteți avea acces la navigație chiar și atunci când vă aflați în zone fără semnal 3G.

În cazul în care sunteți într-o zonă fără acoperire 3G puteți pur și simplu să vă continuați drumul la indicațiile telefonului Android dotat cu receptor GPS. De asemenea, alegerea rutei economice vă poate permite reducerea cheltuielilor de vacanța.
Aplicația este gratuită și poate fi descărcată din Android Market, pentru hărți însă va trebui să plătiți.
iGO

2. WeatherBug Elite

Un aspect la fel de important în timpul excursiilor și deplasărilor îl reprezintă vremea. Concediul poate fi ruinat de o săptămână ploioasă pe litoral sau de o furtună pe munte. De aceea e bine să consultați starea vremii înainte să planificați un concediu sau o excursie.

WeatherBug Elite vă oferă pe ecranul telefonului mobil dotat cu sistemul de operare Android o serie de informații extrem de utile despre starea vremii și chiar o animație a maselor de aer, ce are la bază informații de la radarele meteo.

Din păcate această aplicație, disponibilă în Android Market, nu este gratuită și va trebui să plătiți pentru ea 1.99 dolari (5.74 lei).
WeatherBug Elite

3. TripIt Travel Organizer

Planificarea amănunțită a unei vacanțe vă poate scuti de unele neplăceri cauzate de lipsa informațiilor cum ar fi amplasarea punctelor turistice, a stațiilor de benzină sau a pensiunilor unde vă puteți caza.
TripIt Travel Organizer vă înlesnește crearea unui plan amănunțit și vă ajută în gestionarea activităților pe care nu doriți să le ratați. Aplicația este gratuită și poate fi descărcată din Android Market.


TripIt Travel Organizer

4. Yelp
O vacanță nu poate fi completă fără să luați masa la un restaurant bun. Yelp pune la dispoziția posesorilor de telefoane inteligente o serie de informații interesante despre restaurantele din preajma dumneavostră. Spre exemplu, dacă vă aflați într-un oraș străin unde ați putea găsi nenumărate feluri de mâncare, Yelp vă poate arăta cum arată meniurile, cât costă și care este părerea altor oameni despre serviciile restaurantului.
Aplicația Yelp nu este utilă numai pentru găsirea restaurantelor, acesta vă poate ajuta să găsiți mai ușor baruri, benzinării, farmacii sau bănci.
Aplicația ocupă un spațiu de 3.7MB, este gratuită și poate fi descărcată din Android Market.
Yelp

Clipul de mai jos vă arată modelul în care poate fi folosit Yelp.

5. Booking.com
Găsirea unui hotel bun, apropiat de obiectivele turistice nu este întotdeauna o sarcină ușoară. Booking.com caută în ofertele a peste 135.000 de hoteluri din întreaga lume și pune la dispoziția utilizatorilor recenzii realizate de cei ce a petrecut acolo cel puțin o noapte. Cu puțină atenție puteți economisi sume importante alegând un hotel potrivit cerințelor dumneavostră.

Aplicația, ce poate fi descărcată și instalată din Android Market, este gratuită și necesită sistemul de operare Android 1.6 sau o versiune superioară.
Booking.com

To Top

Citește articolul precedent:
Starbucks preview
Plateste cafeaua de la Starbucks cu telefonul

Starbucks adoptă repede sistemele de plată moderne fără a se bloca în mentalități învechite. Clienții din Statele Unite ale Americii,...

Închide