aplicatii

Tot mai multe aplicații de Android sunt abandonate de dezvoltatorii lor

Android 11

Analiștii de la compania Pixalate spun că au găsit 1,5 milioane de aplicații atât în Apple App Store, cât și în Google Play Store, care nu au fost actualizate de cel puțin 2 ani, dintre care 314.000 de aplicații nu au fost supuse unui proces de update timp de 5 ani sau chiar mai mult. Pe de altă parte, 2 milioane de aplicații au avut o actualizare în ultimul an, dintre care 1,3 milioane au fost actualizate în ultimele 6 luni.

În zona Android, aproximativ 870.000 de aplicații se încadrează sub pragul de 2 ani (58% din piață), iar majoritatea, de 465.000 de aplicații au o vechime de 2-3 ani.
Dintre aplicațiile care nu au avut actualizări de 4 sau mai mulți ani, aplicațiile pentru iOS au cea mai mare pondere, ajungând la un număr de 290.000 (56%).

AppBrain a numărat, de asemenea, peste 2,65 milioane de aplicații în oferta magazinul Play, ceea ce înseamnă că aproape o treime dintre ele au fost abandonate de cel puțin 2 ani.

Se pare că pentru un număr destul de mare de programatori dezvoltarea de aplicații mobile nu mai este rentabilă nici măcar ca o preocupare secundară. Veniturile oferite de giganții industriei sunt destul de mici, iar numărul de aplicații prezente în magazinele sistemelor de operare este foarte, foarte mare.

To Top

Citește articolul precedent:
Sony Xperia 1 IV
Sony lansează noul telefon Xperia 1 IV

Sony crede că fotografia este cea care va face diferența între telefoanele inteligente de ultimă generație. Sony a lansat recent...

Închide