stiri

Troianul GGTracker imita interfata Android Market

GGTracker

Posibilitățile oferite de sistemul de operare Android nu sunt exploatate întotdeauna în cel mai corect mod. La fel cum s-a întâmplat în cazul altor sisteme de operare, odată cu popularizarea lor, încep să apară o serie de aplicații malițioase, scrise de oameni rău intenționați, care vor să obțină un câștig rapid.
Imaginea de mai jos este generată de o astfel de aplicație ce poate înșela chiar și atenția utilizatorilor foarte familiarizați cu interfața Android Market.

Aplicația se numește GGTracker și promite utilizatorul ecnomisirea resurselor bateriei. În realitate, aceasta va trimite mesaje text cu suprataxă, încărcând nota de plată a posesorului. Pentru a vă feri de astfel de neplăceri este bine să urmăriți cu atenție modul de instalare și ce se întâmplă pe telefonul dumneavoastră.

Android Market nu se deschide niciodată în browserul pe care îl aveți instalat pe telefon și nici nu solicită confirmarea pentru instalare aplicației odată ce dumneavoastră ați ales-o din mulțimea de titluri verificate de Google.
Aplicațiile postate în Android Market sunt verificate de către Google iar probabilitatea de a fi infectate este minimă, de aceea este indicat să folosiți acestă resursă gratuită ce vă poate oferi securitate sporită.
O altă modalitate de a vă proteja este folosirea unui antivirus destinat sistemului de operare Android însă acest lucru implică costuri suplimentare pentru activarea licenței.GGTracker

To Top

Citește articolul precedent:
Huawei MediaPad
Huawei MediaPad

Huawei a prezentat într-un final specificațiile noii tablete MediaPad despre care se spunea în urmă cu ceva timp că va...

Închide