Captura de ecran (Print Screen) de pe telefonul Android

Uneori ai nevoie să salvezi o captură de pe ecranul telefonului mobil, iar absența unui buton special te pune în situația de a fotografia ecranul cu un aparat foto digital. Soluția e rapidă, dar nu te mulțumește, mai ales că ecranele aparatelor reflectă foarte ușor obiectele din fața lor. Îți vom prezenta un mod simplu de a salva imaginea de pe ecranul telefonului (print screen) fără să instalezi vreo aplicație Android care ar necesita root.

Vezi ofertele pentru telefoanele mobile.

Soluția presupune instalarea pe un computer a pachetului Android SDK descărcat de pe developer.android.com/sdk/index.html. Android SDK conține documentație, unelte și exemple menite să ajute programatorii să dezvolte aplicații Android. În cazul nostru îl vom folosi pentru a prelua pe PC imaginile de pe ecranul mobilului conectat prin cablul USB.

Urmează următorii pași:

Descarcă versiunea de Android SDK potrivită sistemului de operare folosit (cum ar fi installerul de Windows)

Asigură-te că ai ultima versiune de Java instalată pe PC. Dacă nu, mergi pe site-ul Sun/Oracle și descarcă Java Run Time Environment  –  www.oracle.com/technetwork/java/javase/downloads/index.html. Android SDK nu se va putea instala altfel.

Instalează pe PC pachetul Android SDK.

Conectează telefonul mobil prin USB. În meniul Android > Setări > Aplicații > Dezvoltare bifează Depanare USB.

Accesează de pe PC aplicația DDMS inclusă în SDK. Se găsește în directorul ANDROID-SDK\TOOLS. Se lansează în execuție prin ddms.bat. Așteaptă apariția unei ferestre Windows. Telefonul conectat prin USB va fi afișat ca un ADB – Android Debug Bridge. În caz contrar, va fi nevoie să instalezi driverele USB pentru telefonul în cauză.

În cazul în care acestea nu sunt disponibile, iar telefonul nu este recunoscut în Device Manager, poți instala driverul USB generic  furnizat de Google. El este de găsit în directorul Android\android-sdk\extras\google\usb_driver , unde Androideste locația în care ai instalat SDK-ul.

DDMS print screen

Vei putea capta imaginea de pe telefon accesând meniul DEVICE > Screen Capture…(poți apăsa combinația de taste CTRL+S). Se va deschide o fereastra ce va afișa imaginea de pe telefonul mobil. Poți salva captura de ecran ca fișier PNG.

To Top